#Madrid –

Cu participarea ministrului Sănătății, Enrique Ruiz Escudero

Spitalul Universitar al Fundației Alcorcón a găzduit Congresul Asociației de Otorinolaringologie din Madrid, un forum de referință pentru specialitatea care sărbătorește cea de-a cincisprezecea ediție și care a avut participarea ministrului Sănătății, Enrique Ruiz Escudero. Evenimentul a inclus desfășurarea a patru mese rotunde, workshop-uri, conferințe și prezentarea de cazuri clinice, precum și celebrarea adunării asociației.

Împreună cu consilierul, au participat la actul oficial de deschidere a Congresului Asociației de Otorinolaringologie din Madrid. -AMORL-, directorul general al Spitalului Universitar Fundación Alcorcón, dr. Modoaldo Garrido, președintele Asociației de Otorrinolaringologie din Madrid, dr. Carlos Domingo, și șeful Serviciului de Otorinolaringologie al Fundației Alcorcón și președinte al Comitetului de Organizare, dr. José Miguel Aparicio .

Congresul AMORL, care sărbătorește cu aceasta cea de-a cincisprezecea ediție, a fost dezvoltat pe parcursul a două zile, pe 18 și 19 mai, structurate în patru mese rotunde – Sindromul de apnee obstructivă în somn; Actualizare Imagistica Otorinolaringologie; Actualizare privind rinologia și paralizia corzilor vocale-.

De asemenea, Congresul a fost completat cu Ateliere de Disfagie, prezentare de Cazuri Clinice, o Conferință de Sialoendoscopie, susținută de Dr. Álvaro Sánchez Berrueco, de la Spitalul Villalba, și se încheie cu Adunarea Generală a Asociației.

El Serviciul de Otorinolaringologie a Spitalului Fundación Alcorcón, pe lângă acordarea de îngrijiri specializate populației repartizate, rezidenți ai municipiului Alcorcón, are unități specializate care caută excelența în diagnosticarea și tratamentul pacienților.

Astfel, dispune de Unitatea de Disfagie, in care dispune de un logoped expert in tulburari de deglutitie, Unitatea de Voce, care permite un diagnostic corect si precis al disfoniei organice si functionale pentru a directiona corect tratamentul; Unitatea Rendu-Osler-Weber, care este un serviciu unic pe teritoriul național, unde tratăm pacienții cu scleroterapie pentru sângerări nazale, îmbunătățindu-le substanțial calitatea vieții, și Unitatea Miros, unde desfășurăm olfactiv și dezvoltăm o importantă științifică. activitate.

De asemenea, dispune de Unitatea de hipoacuzie infantilă pentru diagnosticarea precoce a hipoacuziei neonatale, Unitatea de hipoacuzie senzorineurală, care efectuează tratamente cu medicamente intratimpanice pentru tratarea afecțiunilor urechii interne atât în ​​ceea ce privește tulburările de auz, cât și de echilibru; iar Unitatea de Studiu a Apneei în Somn să efectueze teste de diagnostic în consultație și explorări sub somn indus pentru a propune cel mai potrivit tratament pentru fiecare caz.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Fundación Alcorcón găzduiește Congresul Asociației de Otorinolaringologie din Madrid