#Madrid –

Consiliul de conducere al Comunității Madrid a aflat astăzi despre propunerea de atribuire a cinci lucrări de construcție și extindere pentru institute publice, care vor adăuga un total de 2.060 de noi locuri de învățământ secundar și liceal în Arganda del Rey, capitala Madridului, Torrejón de Ardoz şi Alcalá de Henares. Investiția comună pentru realizarea acestor acțiuni se ridică la 24,4 milioane de euro.

Lucrările la aceste infrastructuri regionale de învățământ public, al căror obiectiv principal este creșterea libertății de alegere a școlii pentru familiile madrilene și care vor adăuga 1.290 de locuri pentru gimnaziu și 770 de locuri de bacalaureat, vor începe în acest an.

Astfel, în orașul Arganda del Rey va fi construit un nou institut public cu un buget de 4,5 milioane, care va avea nouă săli de clasă ESO cu capacitate pentru 270 de elevi, patru specifici, administrație, laboratoare și terenuri de sport.

În capitală, în cartierul Las Rejas, Institutul Jane Goodall va fi completat prin creșterea infrastructurii sale cu zece clase ESO, șase clase de Bacalaureat și șapte clase specifice, ceea ce va presupune o investiție de peste 3,7 milioane de euro și lansarea implementării 510 posturi școlare. La rândul său, guvernul regional va investi 2,7 milioane în IES María Rodrigo del Ensanche de Vallecas pentru a construi șase săli de clasă ESO și patru specifice pentru 180 de elevi.

În plus, Executivul regional va aloca aproape 8 milioane pentru finalizarea IES Juan Bautista Monegro, din Torrejón de Ardoz, pentru care numărul sălilor de clasă va fi majorat cu zece pentru ESO și opt pentru Bacalaureat pentru 580 de tineri, două pentru dublu, patru pentru sprijin, altele specifice, bibliotecă, sală de sport și un teren de sport.

În cele din urmă, în cartierul La Garena din Alcalá de Henares, va fi extins și Institutul Francisca de Pedraza, adăugându-se opt noi săli de clasă secundare, opt săli de liceu, două săli de clasă duble, patru săli de sprijin și specifice, o bibliotecă, cantină, administrație și pistă.sportiv. Aceste lucrări vor presupune o investiție de peste 5,5 milioane și vor deservi 520 de studenți.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid creează peste 2.000 de locuri publice de învățământ în liceu și bacalaureat cu lucrări de construcție și extindere a cinci institute