#Madrid –

Începând din această sâmbătă, Comunitatea Madrid va lansa două noi linii transversale de autobuz care vor lega municipalitățile Valdemorillo și Las Rozas de Madrid (linia FS1) și Torrelaguna cu Alcalá de Henares (FS2). Obiectivul acestui proiect pilot al guvernului regional prin Consorțiu este de a facilita mobilitatea din motive de cumpărături și agrement, precum și de a evalua cererea generată atunci când orașele din coroanele B3, C1 și C2 sunt conectate direct cu localități cu mare atracție turistică. , cum ar fi Alcalá de Henares și Torrelaguna.

Ambele vor circula în zilele de sâmbătă și de sărbători, zile în care mobilitatea pentru cumpărături și agrement predomină într-un nou angajament al Executivului regional pentru transportul public.

În primul caz, itinerariul va fi Valdemorillo-Villanueva del Pardillo-Gran Plaza Norte 2 Shopping Center (Majadahonda)–Heron City/Las Rozas Village Shopping Center (Las Rozas), cu un traseu total de 28 de kilometri. Testele vor face posibilă determinarea cererii generate de municipalitățile din afara inelului metropolitan B2, prin posibilitatea de a se conecta rapid și direct cu mari centre comerciale precum Plaza Norte 2 Shopping Center, Heron City Shopping Center și Las Rozas Village, situate în inelul metropolitan.

Linia va avea 17 stații pe direcția Valdemorillo-Heron City și 17 pe direcția CC Heron City-Valdemorillo, care vor parcurge două autobuze care parcurg zilnic un total de 810 kilometri. Vor fi plecări din Valdemorillo de la 8:30 la 22:30 la fiecare oră, iar din CC Heron City, de la 9:30 la 11:30, la fiecare oră.

În cazul celei de-a doua linii de autobuz (FS2), traseul acesteia va face legătura între Torrelaguna, Talamanca de Jarama, Valdetorres de Jarama, Fuente El Saz, Algete, Cobeña, Ajalvir, Daganzo și Alcalá de Henares, cu o distanță totală de 56 de kilometri. Pe direcția 1 (Torrelaguna–Alcalá de Henares), linia va avea 21 de opriri cu 8 expediții pe zi, cu plecare din Torrelaguna între orele 8:30 și 22:30, la fiecare două ore.

Direcția 2 (Alcalá de Henares–Torrelaguna), va parcurge aceiași kilometri, dar în acest caz va avea 24 de opriri cu plecări din Alcalá de Henares de la 6:00 la 20:00, tot o dată la două ore. Vor fi două autobuze care să parcurgă călătoria, parcurgând un total de 896 de kilometri în fiecare zi.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid creează linii de autobuz pentru a lega Valdemorillo cu Las Rozas și Torrelaguna cu Alcalá de Henares