#Madrid –

Institutul Regional pentru Securitate și Sănătate în Muncă (IRSST) și Catedra IRSST-UC3M tocmai au publicat un articol care cuprinde experiențele provocării „C4DX 2023 – creativitate pentru transformarea digitală în SSM”, la care au participat studenți ai universităților din Comunitatea Madrid.

IRSST și Catedra au lansat această provocare anul trecut cu scopul de a colecta și compila idei creative care servesc la identificarea, prevenirea sau atenuarea sindromului Burnout prin utilizarea instrumentelor tehnologice și software. În total, douăsprezece proiecte au fost prezentate acestei provocări, care au fost rezultatul analizei și studiului din articolul publicat acum.

Sindromul Burnout este o patologie derivată din interacțiunea individului cu anumite condiții psihosociale nocive de muncă. Produsul acestei interacțiuni este ceea ce se numește „sindromul de epuizare” (SQT), cunoscut în mod obișnuit sub denumirea de „sindromul de epuizare”, când nu se efectuează nici evaluarea, nici prevenirea riscurilor psihosociale sau nu este asigurată o protecție adecvată, lucrătorul poate apărea primul. simptomele asociate acestei boli.

Potrivit estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), această tulburare afectează 10% dintre lucrători, având ca rezultat pierderea productivității și creșterea costurilor din cauza concediului medical. Acest sindrom generează o serie de riscuri pentru companii care variază de la posibila pierdere a talentului uman până la scăderea productivității și scăderea calității vieții.

El articol încearcă să ofere resurse, instrumente și tehnici de autogestionare și bunăstare personală. Aceste strategii pot fi însoțite de resurse tehnologice care abordează prevenirea și tratamentul prin transformarea digitală care contribuie la îmbunătățirea calității vieții lucrătorilor.

IRSST luptă activ împotriva acestei tulburări. Astfel, pe 8 martie a avut loc o conferință pentru Prevenirea oboselii emoționale și a sindromului Burnout care intenționa să se formeze în materie preventivă privind riscurile psihosociale prin promovarea unui dialog deschis, care promovează performanța psihosociologiei în organizații. De asemenea, Institutul Regional pune la dispoziţia lucrătorilor şi angajatorilor prin intermediul site-ului său mai multe publicaţii pe această temă care pot fi consultate gratuit. Printre acestea este de remarcat Prevenirea riscurilor psihosociale. Intermediere ORP.

Sursa: Comunitatea Madrid – IRSST și catedra IRSST-UC3M analizează strategiile de prevenire a riscurilor în sindromul Burnout