Consiliul Guvernatorilor Comunității Madrid a dat undă verde, în ultima ședință a acestui an, contractării serviciilor de asistență tehnică necesare pentru consolidarea siguranței rutiere pe drumurile sale. Cu o investiție de 1.122.843 de euro, Ministerul Transporturilor și Infrastructurilor va putea să întocmească anuare de siguranță rutieră și rapoarte de accidente, să analizeze probleme specifice accidentelor, întocmit în același timp documentația explicativă pentru coordonarea în această materie.

Informațiile furnizate de aceste documente sunt foarte relevante pentru a afla rata accidentelor pe rețeaua de drumuri din regiune și evoluția acesteia, iar cu aceasta pentru a putea studia și propune soluții de îmbunătățire în mod eficient, pentru a da un răspuns rapid la întrebările care apar urgent. cale.

Ca noutate, și urmând criteriile stabilite de Uniunea Europeană încă din 2023, Direcția Generală de Autostrăzi va examina mai detaliat accidentele cu răni grave, pentru a se asigura că până în 2030 acestea vor fi reduse la 50%, la fel ca și cu numărul de decese.

Studiul rețelei rutiere, în special a celei care are de-a face cu evenimente fatale și grave, necesită mijloace specifice în ceea ce privește specializarea și capacitatea de răspuns pe termen scurt. Din acest motiv, acordul va fi împărțit pe patru ani, stabilind un total de 209.371 de euro pentru 2023; 374.281 în 2024; 374.281 pentru 2025 și 164.910 euro în 2026.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid consolidează siguranța rutieră pe drumurile sale cu o investiție de peste un milion de euro