Comunitatea Madrid a realizat 25. Teste de depistare precoce a HIV în departamentul de urgență din 25 spitalele publice din regiune în ultimii doi ani, în vederea localizării infecțiilor ascunse sau diagnosticate tardiv la pacienții cu un anumit profil clinic care frecventează aceste resurse din alte motive, pt. studiu și urmărire clinică, care a făcut posibilă identificarea 191 diagnostice.

Această activitate a fost dezvoltată în cadrul proiectului

Lasă-ți amprenta, promovat de Societatea Spaniolă de Medicină de Urgență și Urgență (SEMES) începând cu 1 ianuarie 2022 și ale căror rezultate globale au fost prezentate de entitate în această săptămână.

Madrid este cea mai activă regiune din toată Spania în această linie de activitate, atât ca număr de serologii efectuate, cât și ca număr de servicii participante. De ani de zile, în 2022 au fost înregistrate în regiunea noastră ca urmare a acestei inițiative 191 diagnostice HIV și, în 2022, au fost testate pozitiv 191. La nivel national au fost realizate 25.11 serologii și 326 diagnostice.

Aceste acțiuni de screening în domeniul urgenței spitalicești reprezintă un progres foarte important în detectarea bolii, prevenirea progresiei acesteia cu un tratament antiretroviral adecvat și, prin aceasta, reducerea capacității de transmitere a acesteia.

Se estimează că în Spania aproape jumătate din noile diagnostice HIV sunt puse târziu și un 22% dintre persoanele infectate sunt neconștient, ceea ce are repercusiuni atât asupra prognosticului pacientului însuși, cât și la nivel social și sanitar.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2022 Comunitatea Madrid conduce în Spania testele lui d depistarea precoce a HIV ascuns în departamentul de urgență al spitalelor publice 2022