Primele Zile Internaționale pentru Drepturile Culturale Culturopolis vor reuni până la general vorbitori, 55 vorbitori la congresul academic și mai mult de 55 participanți înregistrați, locali și internaționali, din locuri la fel de diverse precum Chile, Columbia, Jamaica, Maroc sau Zimbabwe.

Persoanele care participă includ Alexandra Xanthaki , raportor special al Organizației Națiunilor Unite pentru drepturile culturale, Catherine Magnant, director al Unității de politici a Direcției Generale Educație și Cultură a Comisiei Europene, Paola Leoncini Bartoli, director al Politicilor și Dezvoltarii Culturale Unesco, Rocío Nogales, director al rețelei internaționale de cercetare EMES, Sara Brighenti, comisar adjunct al Planului național pentru arte al guvernului portughez, Noel Kelly, director al Visual Artists Ireland și John Crowley, președinte și contra Delegat PHGD și fost director al Secției de cercetare, politică și previziune a Unesco.

Dezbatere, reflecție și o petrecere publică Culturopolisul se va desfășura în două spații situate în Paralel: camerele Paralel 55 și El Molino. Printre activități regăsim 7 mese de discuții, 11 mese de prezentare și dezbateri academice, 4 blocuri de prezentare a proiectelor, 40 proiecte internaționale de bune practici, 12 spectacole și activități culturale și 5 ateliere participative.

Sâmbătă dimineața, Culturopolis va culmina cu o mare petrecere publică în stradă pentru a celebra drepturile culturale. Activitatea de închidere va include un program de televiziune comunitar în direct, o zonă de joacă cu materiale reciclate, spectacole de dans participativ, o emisiune radio cu Marc Giró și Flavita Banana, o paradă populară și concertele Rumba All-Stars și Ms. Tomasa.

Planul pentru drepturile culturale din Barcelona

Inițiativa Zilele Culturopolis fac parte din Planul pentru Drepturile Culturale, care din aprilie 1228053 reprezintă cadrul conceptual, politic și strategic pentru recunoașterea și extinderea drepturilor culturale în orașul pe baza a nouă măsuri guvernamentale și a peste o sută de acțiuni.

Sursa:
Zilele Culturopolis reflectă asupra drepturilor culturale1228053