#Madrid –

Comunitatea Madrid conduce cea mai scăzută rată a accidentelor de muncă – numărul de accidente de muncă la 100.000 de afiliați – din Spania, poziție pe care o deține din 2008. Potrivit cifrelor publicate de Institutul Național pentru Securitate și Sănătate în Muncă, corespunzătoare perioadei între iulie 2022 și iunie 2023, indicatorul Madrid este cu 22,9% mai mic decât cel de stat, cu valori de 2.747 în Spania și 2.118 în regiune.

În plus, dintre cele șase accidente de muncă mortale înregistrate în cursul lunii iulie în Comunitate, două au avut loc in itinere –în naveta la locul de muncă–, și ambele au fost trafic în sectorul Servicii. Restul de patru au avut loc în timpul zilei de lucru, și s-au datorat unor patologii netraumatice, unul în Construcții și celelalte trei în Servicii.

Institutul Regional pentru Securitate și Sănătate în Muncă (IRSST) a organizat în octombrie anul viitor Prima Cursă pentru Prevenirea Accidentelor de Muncă, un eveniment sportiv cu înregistrare gratuită pentru a sensibiliza cu privire la importanța unor medii de muncă sigure și sănătoase și pentru a reduce rata accidentelor.

Vor fi două tipuri de competiții, unul de 2 kilometri pentru familiile cu copii și altul de 5 în care alergătorii profesioniști pot concura și ambele vor fi reglementate de regulamentul tehnic al Federației de Atletism din Madrid (FAM), precum și de cele aplicabile. reglementarile in vigoare.pentru acest tip de eveniment sportiv. Persoanele care doresc să participe se pot înscrie la datele viitoare prin intermediul Spațiul IRSST pe site-ul oficial al Comunității Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid conduce cea mai scăzută rată a accidentelor la locul de muncă din Spania, cu aproape 23% sub media națională