#Madrid –

Consiliul Guvernatorilor Comunității Madrid a aprobat, în ședința de astăzi, 33,1 milioane de euro pentru Spitalul Universitar Public Infanta Sofia -San Sebastián de los Reyes- și care va însemna demararea lucrărilor pentru deschiderea Turnului 4 al acestei sănătăți. centru. Aceste lucrări vor începe la începutul verii viitoare, iar noile facilități sunt de așteptat să intre în funcțiune în martie 2024.

Concret, se va acționa la patru etaje ale sale: pe al patrulea va fi extins Spitalul de Zi de Oncohematologie, care va avea peste 40 de paturi pentru îngrijirea acestor pacienți. De asemenea, vor găzdui ambulatoriile oncohematologice și Spitalul de zi, care vor include o Farmacie și diferite unități de sprijin precum nutriționiști, psihologi sau voluntari.

Vei avea si trei consultatii de asistenta medicala pentru extractii si alte tipuri de tehnici; opt pentru oncologie, două pentru hematologie, una pentru farmacie și o cameră curată, precum și trei săli polivalente (pentru nutriționiști, psihologi sau îngrijiri paliative).

La etajul cinci al Spitalului Public Infanta Sofia va fi creată o unitate convențională de spitalizare, cu 30 de camere individuale, cu capacitatea de a-și dubla utilizarea și de a putea îndeplini cerințele specifice pentru nevoile acestor pacienți (cum ar fi cazurile de izolare) , pe lângă dotarea cu personal paturi de îngrijiri paliative.

În cea de-a șasea, vor fi activate alte 28 de săli de spitalizare, tot individuale, cu capacitatea de a-și dubla utilizarea și o sală pentru îngrijirea specifică a pacienților geriatrici și a altor specialități care necesită recuperare funcțională.

Spatii si echipamente noi

La rândul său, la etajul al șaptelea, va fi construit un spațiu exterior condiționat ca zonă de recreere pe care pacienții și membrii familiei o pot împărți. În funcție de nevoile spitalului și ale utilizatorilor, acesta poate fi axat pe reabilitare, diferite tipuri de terapii sau pentru a acoperi problemele operaționale ale clădirii. Primele trei etaje ale centrului adăpostesc în prezent un laborator și echipamente spitalicești.

Deschiderea și extinderea Turnului 4 adaugă încă 4.204 metri pătrați la facilitățile Spitalului Public Infanta Sofia. Lucrările din fiecare zonă vor acoperi atât execuția lucrărilor, cât și toate dotările suplimentare astfel încât noile zone să fie dotate în funcție de nevoile de îngrijire ale fiecărui spațiu nou.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă lucrările de deschidere a Turnului 4 al Spitalului public Infanta Sofia din San Sebastián de los Reyes