#Madrid –

Consiliul de conducere al Comunității Madrid a convenit astăzi să prelungească contractul de management al Centrului de Sprijin și Întâlnire Familiei (CAEF) din Móstoles-Alcorcón. Perioada de execuție va dura un an, iar suma se ridică la 519.374 euro.

CAEF-urile sunt centre de îngrijire cuprinzătoare și multidisciplinare care oferă diferite acțiuni de sprijin în fața crizelor și conflictelor cu care familiile din regiune se pot confrunta de zi cu zi, întotdeauna într-o manieră confidențială și personalizată și cu profesioniști calificați.

Astfel, oferă servicii de mediere pentru a ajuta la gestionarea problemelor familiale, consiliere psihologică pentru cei care trec prin situații complicate care afectează bunăstarea unității sau consultanță juridică, printre altele. De asemenea, sunt organizate grupuri de sprijin în care se lucrează la probleme comune și se dobândesc instrumente pentru a îmbunătăți aspecte precum problemele de comunicare, conflictele cu copiii sau relațiile cu partenerii.

În plus, fiecare CAEF este un punct de întâlnire pentru situațiile în care există o separare conflictuală sau probleme care au dus la întreruperea vieții de familie. Acest serviciu se accesează prin indicarea autorității judiciare sau administrative, care consideră oportun ca minorii să mențină o relație cu unul dintre părinți sau alte rude într-un punct neutru și cu grijă profesională.

Pe lângă resursa al cărei contract a fost prelungit astăzi, mai sunt trei care prestează servicii în capitala Madrid, Majadahonda-Las Rozas și cea recent inaugurată din Torrejón de Ardoz. Toate deservesc nu numai locuitorii acestor localități, ci și pe cei ai municipiilor din zona de influență a fiecăreia dintre ele.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește mai mult de jumătate de milion de euro în Centrul de întâlnire și sprijin pentru familie Móstoles-Alcorcón