#Madrid –

În ședința de astăzi, Consiliul Guvernatorilor Comunității Madrid a aprobat o investiție de 1,2 milioane de euro pentru protecția victimelor violenței și a copiilor acestora prin două acorduri.

Primul corespunde unui acord semnat cu Consiliul Municipal Madrid, pentru care guvernul regional a alocat peste 662.000 de euro. Se conturează în Programul de asistență cuprinzătoare și multidisciplinară pentru cei afectați de violență și copiii acestora și alte persoane dependente, prin trei puncte de servicii municipale.

În prima jumătate a anului 2023, acolo au fost tratate în total 1.575 de persoane în domeniile psihologie, asistență socială și asistență juridică, dintre care 1.506 femei adulte, 14 adolescenți, 35 copii ai victimelor și 20 persoane dependente.

În plus, Executivul regional a aprobat și o investiție de peste 600.000 de euro pentru administrarea unui adăpost care are 35 de locuri și care din ianuarie până în septembrie a îngrijit deja 25 de femei și 36 de minori.

Acest dispozitiv are un coordonator, doi psihologi – unul dintre ei copil și adolescent, un asistent social și doi tehnicieni care să lucreze la intervenția socio-educativă cu minori. Departamentul Familie, Tineret și Afaceri Sociale oferă o altă resursă cu caracteristici similare dotată cu 22 de locuri, astfel că între ele sunt 57.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă 1,2 milioane de euro pentru protecția femeilor victime ale violenței și a copiilor acestora