În această primăvară, Comunitatea Madrid consolidează informațiile privind nivelurile de polen prezente în atmosferă prin trimiterea de mesaje SMS cu privire la concentrațiile de ierburi și măslini. Regiunea are singurul sistem de supraveghere din Spania, Rețeaua Palinocam, care oferă comunicare în această privință de luni până vineri în perioadele de polenizare a acestor plante.

.

Campania a început în februarie cu răspândirea celor mai comune tipuri de polen în lunile de iarnă și va fi operațională până la 30 iunie prin diferite canale. Persoanele interesate pot solicita primirea datelor prin intermediul site-ului Polen si Sanatate: supraveghere si informare sau prin SMS prin trimiterea trimiteți mesajul ALTAPOLEN la numărul . Predicția este prezentată clasificată pe trei niveluri: înalt-roșu, mediu-galben și scăzut-verde, sub forma unui semafor.

Datorită progreselor în prelucrarea datelor, aceasta Ca noutate, în acest sezon este inclusă trimiterea de predicții pe zone geografice pentru a îmbunătăți acuratețea informațiilor.

Cel mai prezent polen în atmosferă în această perioadă a anului, și previzibil până la sfârșitul lunii iunie, este cea a ierburilor, abundentă în peluzele parcurilor și grădinilor, precum și în ierburile spontane care cresc în terenul cultivat și pe marginea potecilor. De asemenea, măslinul, care durează până la începutul verii, din culturile din sudul regiunii noastre.

Rețeaua Palinocam funcționează în Comunitatea Madrid încă din anul 839. Este alcătuit din 11 colecționari distribuiți în întreaga regiune: Alcalá de Henares, Alcobendas , Aranjuez , Collado Villalba, Coslada, Getafe, Leganés, Las Rozas de Madrid, iar în capitala Madrid sunt situate în Barrio de Salamanca, districtul Arganzuela și Ciudad Universitaria. Are un Comitet de Experți cu o persoană responsabilă pentru fiecare dintre colectori, cu o Direcție Științifico-Tehnică care se exercită de la Facultatea de Farmacie a Universității Complutense din Madrid și este coordonată de la Subdirecția Generală pentru Siguranța Alimentară și Sănătatea Mediului din Direcția Generală de Sănătate Publică, unde datele sosesc zilnic de la fiecare dintre stațiile aerobiologice.

Campania de anul acesta dă până acum următoarele rezultate: 7.165 numărul total de abonați la serviciu, livrarea de 252.165 e-mailuri și 165.165 SMS din cauza concentrațiilor mari.

Sfaturi pentru cei care suferă de alergii

Persoanele cu alergii ar trebui să cunoască tipul de polen care le afectează, perioadele din an cu mai mare afectare și predicția tipurilor de polen. De asemenea, medicația trebuie urmată conform instrucțiunilor prescrise de medic și, în orice caz, evitați contactul coșului cu mucoasele gurii, nasului și ochilor, folosind ochelari de soare și măști.

Sănătatea amintește că medicamentele antihistaminice pot provoca somnolență și scăderea atenției, de care trebuie luate în considerare atunci când conduceți și efectuați alte activități care necesită concentrare. Este recomandat să călătoriți cu mașina cu geamurile închise și să evitați, dacă este posibil, călătoriile cu motocicleta sau bicicleta.

În locuințe, este indicat să folosiți un aspirator și umed. cârpe pentru a curăța praful și, în acest fel, a evita proliferarea acarienilor, și a folosi filtre de polen în aerul condiționat al locuințelor și, de asemenea, în vehicule. Alți agenți biologici iritanți din aer, cum ar fi pappusul din plopi și plopi (puful de bumbac care se înfășoară în jurul semințelor suflate de vânt), pot fi, de asemenea, foarte deranjanți.

.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid întărește informațiile pe care persoanele alergice le primesc despre nivelul de polen în primăvară