#Madrid –

Consiliul de Guvern al Comunităţii Madrid a aprobat săptămâna aceasta o investiţie de 11,8 milioane de euro pentru îngrijirea a 127 de infractori minori care execută măsuri judiciare la centrul Teresa de Calcuta, situat în Brea de Tajo.

Această sumă este destinată întreținerii acestei resurse de specialitate cu Asociația pentru Managementul Integrarii Sociale, până în iunie 2025, al cărei acord reflectă posibilitatea extinderii capacității acesteia cu douăzeci de locuri.

Acest centru al Agenției de Reeducare și Reintegrare a Minorilor Infractori (ARRMI), dependent de Ministerul Președinției, Justiției și Administrației Locale, este situat pe un teren de 30.000 de metri pătrați repartizați în patru imobile în care tinerii locuiesc și locuiesc. un teren de fotbal din iarbă artificială, pistă polivalentă și sală de adunări.

Unitatea are programe specifice de intervenție privind tratamentul terapeutic de sănătate mintală și un altul pe agresiune. Oferă ateliere de pre-angajare – panificație, grădinărit, meșteșuguri, ceramică, design grafic, mecanică etc. – unde copiii sunt instruiți pentru a-și promova reintegrarea socială.

În Comunitatea Madrid, ARRMI este responsabilă de executarea măsurilor adoptate de organele judiciare în aplicarea legislației privind răspunderea penală a minorilor. Pentru a realiza acest lucru, are cinci centre în capitală – Altamira, El Laurel, El Lavadero, El Madroño și Renasco – și Teresa de Calcuta în Brea de Tajo.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă 11,8 milioane pentru îngrijirea infractorilor minori în centrul său Brea de Tajo