Comunitatea Madrid a anunțat tradiționala Coridă Goyesca care va avea loc pe 2 mai la Monumental de Las Ventas, cu ocazia Zilei Regiunii, cu un afiș ilustrat care, în această ediție, îi aduce un omagiu dreptaciului Manuel Laureano Rodríguez Sánchez, cunoscut sub numele de Manolete, la aniversarea 75 al morții sale .

Desenul hiperrealist -realizat de Mer Fidalgo din Zamora- surprinde în creion trăsăturile feței și figurii genialului torero, care poartă un alb tip Goyesco. rochie cu fire de mătase neagră și înconjurată de aur.

Așa a anunțat Ministerul Președinției, Justiției și Internelor, prin Centrul Afaceri Taurine (CAT) al Comunitatea Madrid, entitate reclamă care organizează tradiționala paradă Goya care va străbate străzile capitalei – de la Plaza de Manuel Becerra până la arena de tauri din Madrid – în opt trăsuri cu câteva 60 oameni îmbrăcați în costumul tipic al epocii Goya.

Afișul include cele două evenimente taurine care fac parte din Târgul Comunității Madrid, anterior celui de la San Isidro. Astfel, pe 1 mai va avea loc o luptă cu juninci din turma María Cascón pentru dreptaci David Garzón, Miguel Senent Miguelito și Diego Garcia. A doua zi va avea loc corrida Goyesque cu tauri din El Cortijillo pentru Uceda Leal, Antonio Ferrera și Francisco de Manuel, care confirmă alternativa.

Pentru această zi, toreerii, subordonații și personalul auxiliar vor purta costumele tipice din vremea pictorului născut în Fuendetodos iar piața va fi decorată într-un mod deosebit, iar publicul va avea ocazia unică de a accesa arena.

Sursa: Comunitate din Madrid – Comunitatea Madrid anunță Corrida Goyesca cu un afiș omagiu lui Manolete în 2022 aniversarea morții sale