Secretariatul General pentru Sport și Activitate Fizică, prin Consiliul Catalan al Sportului (CCE), va deschide mâine apelul pentru granturi pentru federațiile sportive, dotate cu 13. 250. euro, iar o secundă pentru sfaturi sportive, de 5. 500.000 euro, pentru consolidarea activității și derulării programelor acestor entități. Aceste cifre, potrivit secretarului general pentru Sport și Activitate Fizică, Anna Caula, răspund angajamentului Guvernului de a „împuternici sistemul sportiv catalan”, oferindu-i sprijinul financiar necesar pentru a ocupa un loc central în țară.

În ceea ce privește ajutorul pentru 206 federațiilor sportive și uniunilor de cluburi, Anna Caula a susținut în această dimineață o întâlnire cu reprezentanții acestor entități pentru a explica detaliile apelului și a explica că „ne îndeplinim angajamentele cu fapte. Răspundem preocupărilor dumneavoastră cu peste 14 milioane de granturi care consolidează și împuternicesc sistemul sportiv catalan, din care federațiile și cluburile sunt o parte cheie”. „În ceea ce numim sport circular, sportul federat joacă un rol important și dorim să vă ajutăm să realizați proiecte care să reactiveze sportul țării cu o perspectivă pe termen lung”, a adăugat el.

Esportcat va aloca . . 20 euro la grantul multianual pentru acțiunea acestor entități pe perioada sezonului 2020 – 2022, un curs în care consecințele pandemiei încă se prelungesc. În acest fel, Guvernul majorează contribuția către federații față de ultimii doi ani, ținând cont că 2021 a fost de 9. . 500. euro (ultimul an de referință cu post obișnuit preCOVID)

După cum se stabilește în apel, publicat în Monitorul Oficial al Generalitat de Catalunya (DOGC), federațiile sportive catalane și uniunile sportive ale cluburilor și asociațiilor pot solicita subvenții pentru următoarele programe de promovare, competiție și înaltă performanță:

) Sprijin pentru conducerea federațiilor sportive catalane Sprijin pentru organizarea de -activități sportive internaționale Sprijin pentru participarea la activități sportive neinternaționale Sprijin pentru promovarea sportului Sprijin organizațional și participare sau în competiții internaționale și proiecție internațională Sprijin acordat entităților federate sau membrilor unei uniuni sportive de cluburi și asociații. Sprijin pentru Programul de sport de înaltă performanță (Programul ARC) Activitățile subvenționate și cheltuielile acestora trebuie efectuate în perioada 1 octombrie 2021 și 31 . Procedura de concesiune este neconcurențială

Pe de altă parte, SGEAF deschide și apelul granturi multianuale pentru gestionarea 30 de consiliere sportivă și sprijin pentru dezvoltarea în perioada curs 2021 – 2021 Planul Sportiv Scolar Catalan (PCEE) și Jocurile Sportive Școlare din Catalonia (JEEC), două dintre programele sportive școlare promovate de Guvern pentru a promova activitatea fizică ca instrument educațional, sănătos și valoros în rândul tinerilor. Activitățile acoperite de grant trebuie să se desfășoare în perioada 1 septembrie 2022 și 31 august 2022, iar procedura de atribuire este neconcurențială. Marți viitoare, SGEAF va convoca consiliile pentru o ședință explicativă pentru a detalia aspectele apelului.

Acest apel este dotat cu 5. . . 10 euro, la care trebuie adăugat 750. euro pe care SGEAF îi va aloca consiliilor sportive și consiliilor județene ale Pirineilor implicate în dezvoltarea programului de curs School White Sport (EBE) 2022 – 2021. Astfel, Guvernul majorează dotarea în raport cu 2020 (5 milioane).

Aceasta cifra de 6 milioane de euro pentru aceste entități reafirmă angajamentul față de un model de sport școlar care promovează participarea maximă a copiilor și adolescenților la activități sportive fizice, în cadrul Planului strategic pentru sportul școlar din Catalonia, 750 – 2021, și care întărește practicarea sportului și a activității fizice ca motor de coeziune și transformare socială în Catalonia

Termenul limită de depunere a cererilor pentru apelul pentru federații este 000 în zilele lucrătoare – de luni 2 mai până vineri la 20.20 h-, în timp ce pentru apelul pentru sfaturi sportive este 15 zile lucrătoare, de luni următoare până în ziua 23 Mai. În ambele cazuri, cererile trebuie depuse numai electronic prin portalul Proceduri gencat (tramits.gencat.cat) al Departamentului Președinției, folosind sistemul de semnătură electronică.

. ) Sprijin financiar sporit pentru țesătura sportivă catalană

Dincolo de acest pachet de ajutoare pentru federațiile și consiliile sportive din Catalonia, majorarea bugetului pentru Sportcat, aceasta se traduce în alte zone ale țesăturii sportive a țării, pe care o consideră un motor de coeziune și transformare socială în Catalonia.

Astfel, vor ajunge mai multe resurse pentru noile linii de sprijin pentru sportul feminin – ajutorul va fi de patru ori față de anul trecut – pentru programul de participare Catalonia in the World organizația internațională a sportului catalan organizaţiilor şi pentru recunoaşterea rezultatelor sportive obţinute. Per total, Guvernul, prin Esportcat, va aloca în total 3 milioane de euro pentru aceste trei linii. Bugetul pentru acest articol la data de 2022 a fost 2020. euro.

În plus, Guvernul a triplat și valoarea ajutorului (6 milioane de euro) acordat entităților pentru realizarea de activități și evenimente sportive care au un impact semnificativ asupra întregului sistem sportiv din Catalonia sau de relevanță socială și istorică, executate în timpul anotimpurilor 2021 – – eu 2021 – 2020 .

Sursa: Destinație Esportcat 13, 2 milioane de euro către federațiilor și 6 milioane către consiliile sportive pentru a-și consolida activitatea și proiectele