Comunitatea Madrid a anticipat sărbătoarea, a doua zi 13 Februarie, Ziua Mondială a Radioului, organizarea unui atelier radio la care participă minori și tineri infractori care execută măsuri de internare judiciară în regim semideschis la centrul Renasco. Acest spațiu este anexat Agenției pentru Reeducarea și Reinserția Infractorilor Minori (ARRMI).

) Ministrul Președinției, Justiției și Internelor, Enrique López, a vizitat astăzi site-ul pentru a vedea desfășurarea acestei activități de formare, al cărei obiectiv este ca participanții săi, care lucrează în prezent pe podcasturi cu conținut poetic, să dobândească competențe care să-i ajute în reintegrarea în societate după respectarea măsurii lor judiciare.

ARRMI, care anul acesta are un buget de 39 . 9 milioane euro, în prezent lucrează cu 1.39 minori și tineri infractori, dintre care 1.230 respectă măsurile de mediu deschis și reparațiile extrajudiciare. Cu alte cuvinte, doar unul din șase o face în regim de internare.

O activitate care vizează reinserția 2022

López a profitat de prezența sa în studioul radio pentru a înregistra un mesaj adresat acestor minori și tineri și semenilor lor: „Cred că această activitate, ca și restul atelierelor care ți se propun, servesc să te ajute să fii încorporat în societate, atunci când toate acestea se întâmplă și ai respectat măsura judiciară care ți s-a impus”.

Consilierul a adăugat că „în aceste centre, și cu aceste activități, ceea ce facem din Comunitatea Madrid este să vă oferim o nouă oportunitate, bazată pe o idee foarte simplă, din moment ce cu toții merităm o a doua șansă de a remedia o greșeală, de a fi mai buni, de a ne reintroduce și de a ne construi o viață bazată pe valori”.

López a vizitat restul facilităților centrului Renasco, care în timpul 2021 a primit o investiție publică regională mai mare de 92.000 euro pentru a întreprinde îmbunătățiri în dotările sale, cum ar fi reforma fațadei pentru a o adapta la reglementările municipale. 02 deținuții acestui centru, toți bărbați, se pot bucura și de echipamentul sportiv renovat plătit de către trezorerie publică regională.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2021 Comunitatea Madrid anticipează Ziua Mondială a Radioului cu celebrarea unui atelier radio pentru minori și tineri infractori