#Madrid –

Comunitatea Madrid investește în plus 1.172.570 de euro pentru o nouă cerere de ajutor pentru prevenirea riscurilor profesionale. Măsura vizează organizațiile de afaceri și sindicate, fundațiile și entitățile cu sediul în regiune. Pentru a se califica pentru acestea, aceștia trebuie să desfășoare acțiuni de informare, asistență tehnică, formare și promovare pentru lucrători și companii, în special IMM-uri.

Această linie de subvenții de la Ministerul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă aprobată săptămâna aceasta în Consiliul de Guvern va fi atribuită prin concurs competitiv, și prevede acordarea unei sume maxime de 100.000 de euro pe proiect și solicitant. Acestea pot fi solicitate pe tot parcursul lunii noiembrie prin intermediul site-ului web al sediu electronic a administratiei regionale.

Aceste fonduri gestionate de CCAA și provenite de la stat se adaugă celor deja alocate de guvernul regional pe parcursul anului 2023 prin Institutul Regional pentru Securitate și Sănătate în Muncă (IRSST), și care s-au ridicat la un milion și jumătate de euro. .

Ajutorul, împreună cu alte inițiative desfășurate de IRSST, urmărește reducerea în continuare a accidentelor la locul de muncă. Comunitatea Madrid menține cea mai scăzută rată a accidentelor din toată Spania, cu 22,9% mai mică decât media națională, potrivit ultimelor date de la Institutul Național de Securitate și Sănătate în Muncă publicate săptămâna trecută.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid alocă un plus de 1 milion de euro unei noi cereri de ajutor pentru prevenirea riscurilor profesionale