#Madrid –

Comunitatea Madrid a alocat 1,2 milioane de euro pentru prima fază a unui program de inovare și transformare tehnologică care se aplică în prezent în 18 centre de îngrijire pentru persoane cu dizabilități, atât deținute pe cont propriu, cât și gestionate indirect. Acest serviciu, de care au beneficiat deja 807 utilizatori, a început în 2022 și va fi implementat până în 2026 cu finanțare finală de aproape nouă milioane de euro.

Aceste aparate ale Ministerului Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale sunt dotate cu sisteme interactive de proiectare a activităților vizuale care ajută la exersarea individuală sau colectivă a abilităților sociale, stimulare senzorială, raționament sau psihomotorie, printre altele, ale utilizatorilor.

De această tehnologie îi avantajează și cei care au probleme la înghițire, datorită tehnicii de texturare care combină alimentele oferindu-le o consistență moale și moale, menținând nutrienții, precum și culoarea și aroma fiecărui produs.

Acest program include și achiziționarea de paturi ergonomice fără reținere care, datorită designului lor, previn riscul căderii. Totodată, permite remodelarea teraselor și teraselor pentru a oferi circuite de stimulare, relaxare și jocuri, precum și transformarea, în ultimă instanță, a modulelor rezidențiale mari în unități mai mici de conviețuire.

Obiectivul guvernului regional cu acest proiect este nu numai îmbunătățirea serviciului în aceste 18 centre, ci și realizarea unei evaluări a acțiunilor desfășurate pentru a putea aplica viitoare inițiative de inovare în alte dispozitive concertate care fac parte. al Rețelei de Atenție a Persoanelor cu Dizabilități din Comunitatea Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid depășește un milion de euro în inovație tehnologică pentru 18 centre de îngrijire pentru persoane cu dizabilități