#Madrid –

Consiliul Guvernatorilor Comunității Madrid a autorizat marți o investiție de 5,1 milioane de euro pentru întreținerea a 69 de locuri publice de reședință, centru ocupațional și Centru de zi pentru persoane cu dizabilități intelectuale prin două acorduri care vor avea valabilitate până în 2026.

Cu primul dintre ele, 3 milioane de euro vor fi dedicate finanțării a 23 de locuri de rezidență și centre de zi din Ciempozuelos, destinate deservirii persoanelor cu dizabilități intelectuale limită sau ușoare cu tulburări de comportament grave, cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, cărora le lipsesc și ele. membrii familiei sau nu pot fi îngrijiți de aceștia din cauza situației în care se află.

Această resursă oferă cazare, întreținere, îngrijire și sprijin personal și activități de conviețuire, printre altele. Durata acestui contract va fi cuprinsă între 1 septembrie 2024 și 31 august 2026.

În al doilea rând, s-a convenit alocarea a 2,1 milioane de euro pentru o resursă situată în municipiul Colmenar de Oreja care dispune de 46 de locuri de îngrijire pentru persoane cu dizabilități intelectuale. Dintre aceștia, 32 sunt rezidențiale cu centru ocupațional și de formare, iar 14 asigură îngrijire într-un centru ocupațional (13 intensiv de zi și 1 pentru sprijin și monitorizare în muncă). Durata sa acoperă, de asemenea, de la 1 septembrie 2024 până la 31 august 2026.

În plus, Guvernul regional a aprobat un al treilea acord de 5,5 milioane de euro pentru menținerea unei reședințe și a unui Centru de zi pentru 40 de adulți cu dizabilități fizice, cu un nivel ridicat de dependență și tulburări de comportament situate în Montejo de la Sierra. Acest acord are în vedere o durată de la 2 iulie 2024 până la 1 iulie 2026.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid alocă peste 5 milioane de euro pentru finanțarea a 69 de locuri publice pentru persoanele cu dizabilități intelectuale