#Madrid –

Comunitatea Madrid a desfășurat cea de-a IV-a ediție a concursului pe care îl organizează pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța menținerii unei igiene corecte a mâinilor în centrele de sănătate, care împiedică răspândirea diferitelor patologii în rândul pacienților tratați, vizitatorilor și profesioniștilor înșiși.

Organizat de Direcția Generală Umanizare, Îngrijire și Siguranța Pacienților a Ministerului Sănătății și în cadrul Zilei Mondiale a Igienei Mâinilor promovată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), apelul are un dublu obiectiv. Pe de o parte, amintindu-ne de necesitatea efectuării acestui gest și arătând cum trebuie făcut, atât cu apă și săpun, cât și cu hidrogel; iar pe de altă parte, evidențiați cele cinci momente sau situații în care trebuie exersat.

Lucrarea câștigătoare a fost comicul Căpitanul Mâini Curate a Spitalului Public Universitar Santa Cristina. Arată sosirea unui nou însoțitor în centru și modul în care acest super-erou îi explică că tehnica corectă ajută la oprirea răspândirii agenților patogeni periculoși.

În plus, afectează momentul în care trebuie efectuată această practică: înainte de a trata pacientul, înainte de a efectua o sarcină aseptică; după riscul de expunere la fluide corporale; după atingerea persoanei bolnave; iar la sfârşitul contactului cu mediul utilizatorului.

Spitalul Universitar 12 de Octubre și Direcția de Asistență Primară Est au obținut câte un premiu al doilea pentru munca depusă Gala Internațională pentru Igiena Mâinilor și Știu deja că nu sunt perfectărespectiv.

Promovarea muncii în echipă

În total, au fost prezentate 31 de inițiative din 27 de spitale publice și patru direcții de asistență medicală primară, în diferite formate precum video, fotografie, afișe, dipticuri sau benzi desenate câștigătoare, care reflectă munca depusă de profesioniștii Serviciului de Sănătate din Madrid ( SERMAS).

Acest proiect încurajează munca în echipă între lucrătorii din domeniul sănătății și cei care nu sunt, dar sunt în contact cu utilizatorii, o sarcină care ne permite să ne amintim și să conștientizăm importanța acestui proces, care este simplu, dar garantează siguranța.

În plus, pune accent pe obiectele care nu trebuie purtate, de la cot până la vârful degetelor, deoarece pot interfera cu igiena adecvată, precum brățările, ceasurile sau inelele. Și amintiți-vă insistent că folosirea mănușilor nu vă scutește de a efectua această practică.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea celebrează cea de-a IV-a ediție a concursului care conștientizează importanța menținerii unei igiene corecte a mâinilor în centrele de sănătate