#Madrid –

Consiliul Guvernatorilor Comunității Madrid a autorizat astăzi contractul de lucrări de urbanizare pentru construirea unui pasaj subteran sub liniile de cale ferată care separă Spitalul public Universitario Infanta Leonor, din cartierul Villa de Vallecas, de cartierul Santa Eugenia din capital. Aceste lucrări, care reprezintă o investiție de 4.403.185 de euro, vor începe la sfârșitul acestui an, astfel încât noua facilitate să intre în funcțiune în 2024.

Serviciul de Sănătate din Madrid (SERMAS) este agenția însărcinată cu lucrările, care includ două benzi pentru circulația vehiculelor și o potecă pietonală complet accesibilă pentru a conecta Infanta Leonor de cartierul învecinat, despărțit în prezent de drumuri suburbane.

Proiectul va presupune și o nouă amenajare a drumului public, cu sensuri giratorii la intersecții pentru a facilita intrările și ieșirile în spital. Odată ce urbanizarea este finalizată, terenul, inclusiv drumul și zonele verzi, vor fi transferate Consiliului Municipal Madrid.

Această conexiune rapidă de la Santa Eugenia la Spitalul Public Infanta Leonor va facilita accesul miilor de locuitori din zonă la cel mai apropiat centru de sănătate, reducând distanța pe jos față de cartierul vecin.

Spitalul public deservește o populație de referință de peste 311.000 de persoane în districtele Villa de Vallecas și Puente de Vallecas.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid alocă 4,4 milioane pentru pasajul subteran dintre Spitalul Infanta Leonor și cartierul Santa Eugenia