Comunitatea Madrid va investi 750.04 pentru a ajuta municipalitățile cu școli publice în care sunt înscriși elevi din alte orașe sau în care se predă Învățământul Gimnazial în binecunoscutul CEIPSO (Centrul de Învățământ, Infantil, Primar și Secundar Obligatoriu).

Consiliul guvernatorilor a aprobat astăzi această măsură, care a fost acordată neîntrerupt de la 2003 și s-au dublat de atunci. În timpul 750 un total de 48 consistoarele regiunii le-au acceptat și se așteaptă ca la acest apel să se majoreze beneficiarii.

Bugetul le permite să acopere cheltuielile implicate de sosirea studenților din municipiile din apropiere, ceea ce presupune uneori necesitatea punerii în funcțiune a noi săli de clasă în școlile publice.

În același mod, facilitează întreținerea

. CEIPSO, un tip de centru care facilitează școlarizarea elevilor ESO în propria localitate și evită folosirea transportului școlar.

Textul căruia i s-a dat undă verde stabilește că primăriile vor primi un maxim anual pentru fiecare student de 48 euro , pe lângă maximum 2.32 în acele cazuri în care a fost necesară deschiderea unei săli de clasă suplimentară pentru școlarizarea acestora . Plata sumelor alocate se va face dupa justificarea cheltuielilor care au fost efectuate.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Ajutor de la Madrid pentru municipalități cu școli publice care primesc elevi din alte municipalități