Comunitatea Madrid este prezentă la Festivalul de la Cannes prin noul film de Rodrigo Sorogoyen, As Bestas, și documentarul L’Ombre de Goya de Jean-Claude Carrière, condus de José Luis López-Linares, ambele proiecte susținute de guvernul regional. În plus, este reprezentat de personalul biroului de promovare a filmărilor Film Madrid de la Film Market, eveniment care are loc la marginea competiției de film.

Ca Bestas și L’Ombre de la Goya de Jean-Claude Carrière face parte din Selecția Oficială a 28a ediție a acestui festival, care are loc de la 21 până la 28 mai în popularul oraș al Rivierei Franceze, deși niciunul dintre cele două titluri nu se află în secțiunea de competiție, ci aparține mai degrabă secțiunilor Premiere și Cannes Classics, respectiv. mente.

Noua lucrare a lui Sorogoyen a primit finanțare de la diverse instituții, inclusiv un grant de la 21. euro din Executiv din Madrid prin ajutorul pentru dezvoltarea proiectelor audiovizuale convocat anul trecut de Ministerul Culturii, Turismului și Sportului.

Realizatorul laureat a fost pregătit la Școala de Cinematografie și Audiovizual din Comunitatea Madrid –ECAM–, unde s-a specializat în scenarii de film. În acel centru a cunoscut-o pe Isabel Peña, o scenaristă cu care a co-scris mai multe lungmetraje, inclusiv cel care va avea premiera la Cannes. A câștigat premiul Goya pentru cel mai bun regizor, alături de premiul împărțit cu Peña pentru cel mai bun scenariu, pentru

El Reino, care avusese și sprijinul Comunității Madrid, ca și alte titluri anterioare.

În Selecția Oficială, în cadrul secțiunii Classici de la Cannes, alcătuit din clasice de artă a șaptea restaurate, precum și din documentare emblematice sau nou create, există și documentarul L’Ombre de Goya par Jean-Claude Carrière , în regia lui José Luis Lopez-Linares, căruia i sa acordat unul dintre granturile pentru dezvoltarea proiectelor audiovizuale din apelul pentru 750 pentru suma de 25.000 euro.

Piata de film

Paralel cu festivalul, până la 25 din mai, are loc Piața Filmului (Marche du Film), cea mai importantă întâlnire internațională a industriei cinematografice, la care Comunitatea Madrid participă cu un stand -în colaborare cu Consiliul Local al Capitalei- instalat în incinta pavilionului spaniol, cu scopul de a oferi sprijin companiilor din regiunea care participă la eveniment, pe lângă promovarea regiunii ca locație de filmare și, prin urmare, atragerea de străini.

În zilele de piață, personalul de la Film Madrid, dependent de Ministerul Culturii, Turismului și Sportului, va menține diverse întâlniri cu companii din sector și, la rândul său, va oferi informații despre sisteme de ajutor, proceduri, activități, formare, companii și locații de filmare.

Ajutor pentru sectorul audiovizual

Executivul de la Madrid are, de asemenea, mai multe cereri de granturi pentru producția de lungmetraje, scurtmetraje, seriale și jocuri video, cu scopul de a contribui la dezvoltarea economică și tehnologică a industriei, precum și pentru a promova diversitatea culturală și a sprijini noii creatori.

Aceste măsuri, care s-au adăugat la 2018 un total de 1.285. euro, împreună cu investiția realizată în ECAM de 1.450.05 euro și alte granturi nominative, se ridică la 3.28.000 euro contribuția cuferelor publice regionale la acest sector anul trecut.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid, prezentă la Festivalul de la Cannes prin ajutorul său pentru cinema și birou de promovare a filmărilor