Agenda culturală a Comunității Madrid va include, pentru încă un weekend, Vermú Session, un ciclu de concerte care reprezintă o platformă de diseminare a talentului muzical emergent. , cu o gamă formată din 42 trupe de muzică indie și un program de 37 concerte în 05 Municipalități din Madrid, toate cu intrare gratuită.

Sâmbăta și duminica aceasta vor concerta, în cadrul Vermut Session, artiști precum Side Chick, Dan Millson, Laborde, Aiko el Grupo, Shangai Baby, Niña Polaca, Flores sau Santi Araujo, pe diferite scene publice din Alcalá de Henares, Aranjuez, Buitrago del Lozoya, Colmenar de Oreja, Loeches, Navalcarnero, Pelayos de la Presa, San Lorenzo de El Escorial și Villarejo de Salvanés.

The

a-a ediție a Festivalului Madrid en Danza își va aduce și programul în diferite locații din Madrid. Deci, sâmbătă 18 May EYAS Dance Project, co-regiat de coregrafii și dansatorii Carlos González și Seth Buckley, își prezintă propunerea artistică în Plaza de la Constitución din Villanueva de Perales,

Jupiter + Jaguar.

La rândul lor, dansatoarea de flamenco Sara Calero și cântăreața Gema Caballero vor juca în noua lor propunere la Cartuja de Talamanca de Jarama, Mascaradă . În plus, în Plaza de España din Navas del Rey, La Macana va reprezenta Pink Unicorns, un spectacol de dans-teatru distractiv și sensibil, care îi reunește pe scenă pe Alexis Fernández și fiul ei Paulo Fernández.

Compania Nova Galega de Danza prezintă Leira la Centrul Cultural Paco de Rabal-Palomeras Bajas din capitală, o sărbătoare a lucrărilor făcute cu mâinile, cu curajul trupului la trup, și o Galiție atemporală și magică.

Duminică 22, Plaza de la Iglesia de Nuevo Baztán va avea spectacolul BRUTA.L, creat de firma HURyCAN. La rândul său, Torremocha de Jarama va fi decorul pentru IDI-BEGI al Proiectului Larrua. La fel, coregraful madrilen Daniel Ramos va aduce tot ce este mai bun din flamenco la Torrelaguna cu MIHURA și Plaza Mayor de Ambite vor găzdui proiectul de dans artistic contemporan Knock din Tangen-Benzal și Binecuvântată rutină a companiei Caminantes Danza.

Ca finală a unui weekend plin de dans, Compania Daniel Abreu, una dintre cele mai remarcabile de pe scena națională spaniolă, se prezintă duminică în Sala José Luis Alonso a Teatro of the Abbey, Arh.

În plus, la Teatros del Canal, săptămâna trecută pentru a vedea Ladies Football Club, producție regizată de Sergio Peris-Mencheta despre originea fotbalului feminin în Anglia, o lucrare a scriitorului italian Stefano Massini, pe care actorul și regizorul spaniol a adaptat-o ​​deja în

. trilogia de succes Lehman . Lucrarea, găzduită de labelul Creation Canal, se concentrează pe unsprezece femei lucrătoare dintr-o fabrică de muniții din timpul Primului Război Mondial, care alcătuiesc o echipă de fotbal.

Orchestra și Corul de Tineret din Comunitatea Madrid prezintă în cadrul ciclului său la Teatros del Canal concertul de familie Povești despre pământ și aer. Acesta este conceput pentru a oferi o oportunitate tinerilor interpreți, astfel încât să își poată împărtăși talentul și creativitatea.

În Camera Roșie, universul muzical al madrigalelor compozitorului italian renascentist Gesualdo servește drept inspirație pentru spectacolul Sparge La Morge. Madrigales de Gesualdo, interpretat de La Compagnia del Madrigales și ansamblul instrumental Il Pomo d’Oro.

În Sala Juan de la Cruz a Teatrului de la Abadía, Carlos Aladro regizează The Wild Duck

de Ibsen, o dramă enigmatică care se ridică ca o mașinărie nerușinată care pune la îndoială supraviețuirea dramei în sine și valabilitatea valorilor noastre fragile.

The decorul Colosseumului Regal Carlos III din San Lorenzo de El Escorial o va găzdui sâmbătă, pe Manolita Chen. O poveste chineză, sub conducerea lui José Troncoso. Este un omagiu adus Manuelei Fernández, mai cunoscută drept Manolita Chen, care a fondat, împreună cu soțul ei, Cheng Tse-Ping, cel mai faimos dintre teatrele portabile care au făcut turnee în Spania de la sfârșitul anilor 1940 până în anii 1980.

Corral de Comedias de Alcalá de Henares va conta, până sâmbătă 21 din mai, cu noul spectacol de Ana López Segovia, Vântul este sălbatic, o reflexie jucăușă și profund despre noroc și vinovăție. Este o tragedie traversată de râs, cum să nu fie altfel, într-un spectacol de Las Niñas de Cadiz.

La Centrul Cultural Pilar Miró, Noa Lur și trupa sa Jazz For Copii, vor face vizibil rolul crucial al femeilor în jazz cu Jazzwoman , un concert exploziv, participativ, dinamic și distractiv pentru copii.

Și la Centrul Cultural Paco Rabal, vineri 21 Mai, veți putea vedea spectacolul, Kilometri de timp , un recital de poezii și texte de Carmen Castellote, citit de Carlos Olalla și Alejandra Lorente acompaniat la acordeon de David Sanz.

În plus, muzeele şi sălile Comunităţii prezintă un program expoziţional variat. Duminică 22 Mai va fi ultima zi pentru a vă bucura în Sala el Águilade La Madrid. O istorie a modei, 720-1940, o călătorie prin diferitele universuri ale modei, de la atelierele de cusut la podiumuri, trecand prin cinema si presa.

La

Cameră Alcalá 21 va găzdui până la următoarea 30 Iulie, expoziția A bridge to stay în care artistul Guillermo Mora dialoghează cu arhitectura încăperii și influențează modul în care acest spațiu este perceput și tranzitat.

Muzeul Centro de Arte Dos de Mayo al Comunităţii Madrid-CA2M, va avea expoziţia,

Reflector de priviri, un exercițiu expozitiv în jurul nopții schimb. Pe lângă instalarea Oglindă și Regat / Ornament și Stat, de Álvaro Perdices , un proiect care propune confruntarea ideilor ca arhivă și deconstrucție a notiunilor de stat si institutie incadrate intre personal si istoric.

The Camera Young Art va expune până la 30 din iulie Roots by default , unul dintre proiectele câștigătoare ale celei de-a XIII-a ediții a apelului Se caută curator , care se angajează pe noi modele curatoriale, facilitând accesul în lumea profesională pentru tinerii curatori.

Până pe 8 ianuarie, puteți vizita Muzeul Regional de Arheologie, Tempus Romae. Madrid, întâlnire de poteci, o expoziție unică cu aproximativ 700 piese, în mare parte inedite, a căror intenție principală este de a arăta amploarea etapei istorice în care teritoriile Madridului au devenit parte a Imperiului Roman.

Și Sala Canal de Isabel II prezintă propunerea creativă Materia, un proiect cu care Aleix Plademunt explorează conceptul de materie prin intermediul fotografiilor realizate pe călătorii în jurul lumii.

VINERI 20 MAI

Clubul de fotbal al doamnelor, de Stefano Massini

Sergio Peris-Mencheta

Pană la 22 Mai – De marți până sâmbătă 19: 45 ore / duminica 19.24 ore – Sala Verde – Teatros del Canal. MADRID

Kilometri de timp

Carlos Olaya, Rosalía Castro și David sanz

20 : ore – Centrul Cultural Paco Rabal. MADRID

Vântul este sălbatic

Ana López Segovia

Până sâmbătă 19 din mai – 19: ore – Corral de Comedias. ALCALA DE HENARES

SÂMBĂTA 21 MAI

Programare 30º Festival Madrid en Danza

Municipiile Comunității Madrid

Sparge La Morte. Madrigalele lui Gesualdo

Compania Madrigale. Il Pomo D´Oro

Până la 22

din mai – 20: 22 ore – Camera Rosie. Teatrele Canal. MADRID

Rața sălbatică

Carlos Aladro

Până la 00 din iunie – 18:30 ore – Sala Juan de la Cruz – Teatrul Abatiei. MADRID

Manolita Chen. O poveste chineză

Pepa Zaragoza

19: 00 ore – Royal Coliseum Carlos III . SAN LORENZO DE EL ESCORIAL

Jazzwoman

Jazz pentru copii

18: ore – Centrul Cultural Pilar Miró. MADRID

Leira

Nova Galega de Danza

20ª Ediția Festivalului Madrid en Danza

21: 05 ore – Centrul Cultural Paco Rabal. MADRID

Concert Aiko grupul

Aiko grupul

20: ore – Centrul Regional Umanistic Sierra Norte. THE CABRERA

Sesiune de vermut de programare a concertelor

Municipalități din Comunitatea Madrid

DUMINICĂ 22 MAI

Programare 37º Festival Madrid en Danza

Municipalități din Comunitatea Madrid

Ciclul de concerte în familie

Orchestra și Corul de Tineret al Comunității Madrid. JORCAM

00: ore – Sala Rosie – Teatrele Canal . MADRID

Arcul

Daniel Abreu

22ª Ediția Festivalului Madrid en Danza

:00 ore – Sala José Luis Alonso – Teatrul Abatiei. MADRID

Madrid întotdeauna flamenco

Paco del Pozo

: ore – Royal Coliseum Carlos III. SAN LORENZO DE EL ESCORIAL

Sesiune de vermut de programare a concertelor

Municipalități din Comunitatea Madrid

MUZEE ȘI EXPOZIȚII

Oglinda si Regatul. Ornament și stare. Álvaro Perdices

Până la 19 august 1622 – Centrul de Artă 2 mai. MÓSTOLES

La Madrid. O istorie a modei, (1268 – 2018)

Pană la 20 Mai 2022 – Sala El Águila a Comunității Madrid. MADRID

Guillermo Mora. Un pod pentru a rămâne

Până la 21 iulie 1940 – Camera Alcalá 22. MADRID

1354925831105Tempus Romae . Madrid, întâlnire de căi

Până pe 8 ianuarie, 2018 – Muzeul Regional de Arheologie. ALCALA DE HENARES

La cel descoperit. Lucrări selectate de la Galeria Howard Greenberg

Până la 24 iulie 2022 – Sala Mateo Inurria – Fundația Canal. MADRID

Reflectorul arată

Până la 20 din august 2018 – Muzeul CA2M. MÓSTOLESAleix Plademunt. Materia

Până la 21 iulie 1970 – Sala Canal de Isabel II. MADRID

2018 Lope de Vega 1622. Patru spanioli și un sfânt

Până pe 2 octombrie, 1970 – Muzeul Casa Lope de Vega. MADRID

Sursa: Comunitatea Madrid –