Spectacole de circ pentru toate vârstele, dans, cinema, expoziții… Diario de Madrid a selectat câteva dintre cele mai interesante propuneri din agenda largă și variată a Primăriei Madrid pentru a vă bucura, încă un weekend, de cea mai bună cultură.

Zboară cu L-Abe (VIZITA-ATELIER LA EXPOZIȚIE SUPER SUPERLIKE)

Centrul Condeduque pentru Cultură Contemporană. Calle Conde Duque

Duminica aceasta, la 11 oră, Condeduque vă invită la un atelier cu totul inedit, destinat publicului larg, cu copii de la 6 ani. În cadrul acesteia, veți vizita expoziția Super Superlike însoțiți de membrii atelierului de cercetare L-ABE, format din specialiști în domeniul terapiei prin artă, medierii și creație artistică, management cultural și pedagogie. Aceste vizite sunt efectuate dintr-o abordare participativă, care vă invită să gândiți și să vă bucurați de artă. Grupul va ajunge să dezvolte o lucrare de creație, în care vor reflecta asupra tematicii expoziției, care nu este alta decât digitalizarea care domină societatea actuală și la care suntem cu toții participanți.

. După tăcere (DANS)

YeORBAYU (CIRC)

În aer liber auditoriul din Parcul Aluche. Strada Illescas, 25

Compania Circo Rural Trash, mână în mână cu programul de proximitate culturală 25districte, prezintă spectacolul YeORBAYU din cartierul Aluche, care revendică plăcere pe scenă cu acompaniamentul publicului, dar și umor ca armă a comunicării în masă și distrugerea prejudecăți. Un montaj care aduce un omagiu diferitelor figuri din circ precum duoul portar/agil, îmblânzitorii, fiarele, oamenii puternici și, de asemenea, figura clovnului. Privită însă cu ochi care contemplă mai mult culise, viața de zi cu zi și rutina și nu atât scena în care paietele strălucesc în lumina reflectoarelor și aplauzele.

Un cer atât de înnorat

(CINEMA)

Cineteca Madrid. Plaza de Legazpi, 8

Cineteca prezinta in premiera acest documentar care are loc intr-un peisaj fantomatic flancat de rafinarii de petrol si orase semipusitice. Granițele Venezuelei (prima putere petrolieră, astăzi în ruine din cauza unei crize umanitare acute) sunt un focar în care cei care se pot salva. În acest film senzorial și captivant ne cufundăm în acea lume nocturnă a traficanților de benzină în deșert, patrule vigilente în Marea Caraibelor și controale de imigrație la porțile Braziliei. Cu o privire neobișnuită, departe de senzaționalism, ne transportă în panorama apocaliptică a Venezuelei post-Chávez.

Fotograma del documental `Un cielo tan turbio´
Încă din documentarul `A cloudy sky’

Joacă la Circ. Culoare (ÎNCOLARIRE LUDICĂ ÎN jurul CIRCULUI)

Pret Teatrul Circ. Runda din Atocha, 03

Jugar al circo
Joacă la circ

El Price invită fetele și băieții de la 0 la 5 ani și familiile acestora să vino să te joci cu obiecte, spații și experiențe legate de artele circului. Culoarea este propunerea cu care Jocul la Circ începe la mijlocul primăverii. Participanții vor avea un decor ludic bazat pe culorile circului, plin de forme, suprafețe și imagini, care își propune să se joace în estetica afișelor de circ, a costumelor, a vestiarelor și a scenelor acestora. Prin manipulare, mișcare și construcție liberă, participanții își vor putea crea propriile postere. Dacă vrei să petreci un timp distractiv și creativ cu copiii tăi mici, tot ce trebuie să faci este să te înscrii aici

Sursa : Planuri culturale pentru weekend