#Madrid –

Comunitatea Madrid a sprijinit financiar și a consiliat unele dintre filmele cu cel mai mare număr de nominalizări la Premiile Goya 2023, care vor fi prezentate mâine de Academia de Arte și Științe Cinematografice din Spania în ediția a XXXVII-a, care se desfășoară în Sevilla.

Două dintre cele cinci lungmetraje selectate la categoria Cel mai bun film, Ace Beastsregizat de Rodrigo Sorogoyen, și cinci lupi mici, de Alauda Ruiz de Azúa, cu 17, respectiv 11 candidaturi, au acest sprijin din partea Executivului regional. La fel se întâmplă și cu porcușorde Carlota Pereda, cu șase nominalizări, una dintre ele pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru Carmen Machi și manticorede Carlos Vermut, cu patru, inclusiv Cel mai bun regizor.

De asemenea legatde Carmen Córdoba, și primăvara se întoarce mereuregizat de Alicia Núñez, selectată la categoria Cel mai bun scurtmetraj animat, au primit o subvenție de la Guvernul de la Madrid.

De asemenea, programul Madrid pentru Goya promovează filme care au beneficiat de ajutor direct din partea Executivului regional sau producătorul majoritar este din regiune. Acest sprijin se realizează în faza de preselecție și nominalizare și constă în permise speciale pentru cadre universitare, material promoțional sau o publicație specifică ca catalog de proiecte audiovizuale pentru a le oferi vizibilitate.

În ediția din acest an a programului, evidențiază Arhitectura emoțională 1959de Leon Siminiani, și Livrare, regizat de Pedro Díaz, care au fost nominalizați la categoria Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune. Alte titluri promovate în cadrul acestei inițiative, Memoriede Nerea Barros, and Urmele Sufletului, de Rafa Arroyo, sunt nominalizate pentru cel mai bun scurtmetraj documentar. ȘI Copilde Jaime Olías de Lima, și Livrare, de Pedro Díaz, pentru Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune, a participat și el la acest proiect.

Sfaturi si suport pe locatii

Pe lângă finanțare, Comunitatea Madrid oferă sprijin în căutarea locațiilor, regizorilor și producătorilor, prin Film Madrid, Biroul regional de promovare a filmărilor. Dintre filmele finaliste care mâine sâmbătă pot fi distinse cu un Goya și care au beneficiat de acest sprijin, se remarcă cinci lupi mici și manticoreprecum și în marginilungmetraj regizat de Juan Diego Botto, Consacrarea de primăvarăde Fernando Franco Concurs oficialde Gastón Duprat și Mariano Cohn, și Fetele de cristal Jota Linares, printre altele. În ceea ce privește pantalonii scurti, aceștia au fost împușcați în Comunitatea Madrid și au primit sfaturi Arhitectura emoțională 1959 și Chaval.

Cu scopul de a atrage noi filmări internaționale, Film Madrid va participa încă un an, continuând cu planul său de internaționalizare, la următoarea ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, care începe pe 16 februarie. Comunitatea va fi prezentă la Piața europeană a filmului (EFM) al acestui eveniment și în cadrul pavilionului spaniol, cu o zonă de lucru deschisă tuturor profesioniștilor din sectorul Madrid, al căror motto Fă-o posibil în Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a sprijinit financiar filmele nominalizate la Goya As Bestas, Cinco Lobitos și Cerdita