Lucrările de excavare și restaurare arheologică continuă să progreseze în sectorul de vest al Casei de los Grifos din Complutum. Intervenția a început în iulie 2021, ca urmare a investiției Primăriei Alcalá de Henares, a programului de fonduri europene EDUSI și a programului cultural 1,5% al ​​Ministerului Transporturilor, Mobilității. și Agenda Urbană (MITMA).

În jurul intervenției arheologice au fost organizate o serie de activități menite să conștientizeze cetățenii cu privire la valoarea de patrimoniu a orașului roman Complutum.

Una dintre cele mai interesante acțiuni, realizate grație colaborării Direcțiilor de Patrimoniu Istoric și Educație, sunt atelierele pentru școlari din oraș, care se desfășoară din februarie

al patrulea viceprimar și consilier pentru Educație și Patrimoniu Istoric, Diana Díaz del Pozo, a vizitat astăzi situl împreună cu elevii de clasa a IV-a din Școala Iplacea și au declarat că „ principalul obiectiv al acestor ateliere este diseminarea în rândul publicului şcolar caracteristicile s de excavare arheologică și restaurare, precum și de a pune în valoare Complutum și de care cei mai mici din oraș se bucură și învață direct dintr-o sursă de cunoștințe a strămoșilor noștri”

Într-o vizită de 105 minute și însoțiți de doi arheologi aparținând echipei de profesioniști care dezvoltă intervenția arheologică, studenții vizitează orașul roman Complutum și Casa Grifonilor. În continuare, ei se confruntă cu viața de zi cu zi a unui Complutense din secolul al II-lea d.Hr., prin observarea și manipularea 105 reproduceri de piese arheologice ale vremii care ilustrează diverse aspecte, precum copilăria, hrana, religia sau credințele strămoșilor noștri.

Deși vizitele pentru grupurile școlare sunt acum închise, este totuși posibilă accesarea acestor ateliere într-un format destinat publicului larg. Cererile pot fi trimise prin email-ul furnizat in acest scop: casagrifos2021@gmail.com.

Sursa: Atelierele școlare continuă la Casa de los Grifos din Complutum