#Madrid –

În acest an, Comunitatea Madrid va încorpora Programul de prescripție non-farmaceutică la Cardul de sănătate virtual (TSV). Prin această opțiune, medicul de familie va putea prescrie pacienților săi activitate fizică într-un mod personalizat și specific, precizând tipul de exercițiu, durata și frecvența, în timp ce utilizatorii trebuie să înregistreze respectarea ședințelor de lucru pentru ca profesionistul să poată monitoriza. evolutia si, dupa caz, ameliorarea afectiunilor.

Ministrul Digitalizării, Miguel López-Valverde, a explicat astăzi acest proiect în timpul vizitei sale la Moralzarzal, unde a aflat despre noile servicii digitale ale Centrului Sportiv Municipal, datorită cărora locuitorii își vor putea eficientiza procedurile și procedurile, în plus. să utilizeze aceste facilităţi cu o mai mare securitate.

López-Valverde a precizat că lucrează la o a doua fază care permite, de exemplu, cetățenilor să „sincronizeze brățările sau ceasurile inteligente cu acest program, astfel încât activitățile desfășurate să fie înregistrate”. Se studiază și posibilitatea generării unui cod QR cu planul de obiceiuri sănătoase atribuit pacientului, pentru ca un monitor de la un centru sportiv public să îl consulte și să lucreze cu el.

Consilierul a evidențiat recenta integrare a aplicației de solicitare a unei programari medicale în TSV, până acum operațională într-un aplicația independent și a amintit că a fost unificat „cu mai multe îmbunătățiri care vor permite o navigare mai agilă, intuitivă și completă, precum și o ofertă mai precisă a programelor disponibile”.

În același timp, au fost încorporate și alte funcții noi, precum opțiunea de personalizare, astfel încât să puteți alege opțiunile pe care fiecare madrilen dorește să le vadă pe TSV-ul său, sau optimizarea notificărilor pentru a putea fi primite alerte globale. , cum ar fi campaniile de vaccinare sau avizele individuale. De asemenea, au fost adăugate informații despre farmaciile de gardă pentru a găsi rapid cea mai apropiată.

López-Valverde a subliniat că vor fi extinse funcționalitățile TSV, cu care „se fac deja consultații video, se accesează medicația prescrisă, rapoarte clinice, analize sau rapoarte de incapacitate de muncă și chiar facilitează cunoașterea locației și evoluția membrilor familiei care au fost internați la urgență, sunt internați sau sunt operați.”

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va încorpora în acest an prescripția medicală pentru activitate fizică în Cardul de sănătate virtual