#Madrid –

Comunitatea Madrid a elaborat un plan digital în anul universitar trecut 2022/23, destinat cadrelor didactice din toate centrele educaționale susținute cu fonduri publice din regiune. În această perioadă, Ministerul Educației, Științei și Universităților a desfășurat aproape 2.000 de acțiuni de formare în școlile și institutele propriu-zise, ​​susținute de alte acțiuni și congrese. La rândul lor, peste 65.000 de profesori au fost acreditați cu un nivel de certificare Digital Teaching Competence.

Aceste acțiuni în aproximativ 2.000 de centre fac parte din Planul de digitalizare a educației al guvernului regional, care se concentrează pe patru obiective principale: îmbunătățirea competențelor profesorilor, digitizarea centrelor finanțate din fonduri publice, promovarea și crearea de resurse educaționale deschise și aplicarea abilităților de cunoștințe. Tehnologii de comunicare.

Printre inițiativele pe care administrația regională le promovează pentru a continua să avanseze în acest Plan, se remarcă angajarea și formarea a 180 de consilieri tehnici didactici și pregătirea acestora pentru implementarea Planului Centrului Digital; instruire și sprijin pentru cei responsabili de digitalizare; crearea cadrului de reglementare care guvernează acreditarea Competenței Digitale de Predare; și proiectarea cursurilor pe net pentru acreditarea nivelurilor de bază și intermediare, care se desfășoară în aceste săptămâni, și a celor avansate, care vor avea loc în luna septembrie.

Planul de digitizare demonstrează angajamentul Comunității Madrid de a oferi o educație mai actualizată și în concordanță cu cerințele societății actuale, realizând obiectivele stabilite de Comisia Europeană în cadrul Planului de acțiune și spațiu pentru educație digitală 2021/27. European al Educaţiei.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a dezvoltat în 2022/23 un plan digital pentru profesorii din toate centrele educaționale susținute din fonduri publice