#Madrid –

Comunitatea Madrid își radiografiază peisajul zilnic cu expoziția Urban Landscapes Views of the Community of Madrid, în care 14 fotografi surprind viziunea lor asupra locurilor emblematice din capitală precum Gran Vía, gara Chamartín sau Pradera de San Isidro, fără a uita municipalități mari precum Alcalá de Henares, Alcorcón sau Coslada.

Ministrul Culturii, Turismului și Sportului, Mariano de Paco Serrano, a vizitat astăzi acest spațiu, unde a subliniat că abordarea care este surprinsă în imagini este „originală, integratoare, diferită și modernă” și că în acest fel încearcă să contribuie „O nouă privire asupra a ceea ce este un oraș”.

Aceasta este prima expoziție care are loc în Estufa Grande restaurată din Jardines de los Palacios de la Finca Vista Alegre, în cartierul Carabanchel din Madrid. Acesta poate fi vizitat gratuit până pe 22 octombrie și, de la deschiderea sa pe 22 iunie, a primit peste 7.000 de vizitatori.

Este un obiectiv care a fost atins și acum este expus cu convingerea că peisajul face parte din colectiv și că experiența este o trăsătură semnificativă, cea care marchează cine suntem și cum trăim spațiul în care trăim.” , a subliniat el.şeful Culturii Executivului regional.

Comisariat de Paco Gómez, Mónica Luengo și David Rejano, Vizualizări Are imagini din Colecția Regiune Misiune, creată dintr-un tur al municipiilor Comunităţii între februarie şi iulie a anului trecut. Acest proiect evidențiază valoarea peisajului ca patrimoniu și este disponibil tuturor cetățenilor în Arhiva Regională.

Vizualizări Peisaje urbane ale Comunităţii Madrid propune o călătorie prin mediul urban deosebit care s-a format în diferitele cartiere ale capitalei și municipiile din regiune. Un look care prioritizează schimbările permanente și amprenta umană în teritoriu. Orașul ca expresie supremă a peisajului creat de acțiunea umană, s-a dezvoltat în tensiune între planificarea urbană și intervenția în spațiile locuitorilor săi.

Autorii celor 58 de fotografii sunt Ana Amado, Jonás Bel, Alfredo Cáliz, Nicolás Combarro, Paco Gómez, Jorquera, Julio López Saguar, Manuela Lorente, Fernando Maquieira, Laura M. Lombardía, Sofía Moro, Eduardo Nave, Adrian Tyler și Antonio. M. Xoubanova.

Un nou spațiu expozițional

Comunitatea Madrid a declarat Palatele Finca de Vista Alegre ca Bun de Interes Cultural (BIC) în 2018, în categoria Grădinii Istorice, unul dintre cele mai importante exemple de fermă de agrement construită în Spania în secolul al XIX-lea, stabilirea unui membru privilegiat al vieții sociale a Madridului timp de decenii. Ele reprezintă o piatră de hotar în istoria grădinii peisagistice după modele italiene și franceze.

În plus, acestea au făcut obiectul unui program intens de restaurare pentru a recupera splendoarea atât a structurii sale, cât și a elementelor ornamentale și clădirilor unice. Printre acestea, Soba Mare, creată inițial ca seră, a fost adaptată pentru a fi folosită ca sală de expoziție. Valoarea patrimonială a proprietății și complexului presupune un interes suplimentar și complementar conținutului pe care îl conține.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid își radiografiază peisajul zilnic prin 58 de fotografii din expoziția Vederi