În acest weekend, Comunitatea Madrid va avea o agendă culturală completă care, printre alte propuneri, va disemina publicului larg textele lui Lope de Vega și Adolfo Marsillach în a doua săptămâna de programare a Festivalului Ibero-American al Epocii de Aur organizat de Guvernul Autonom în orașul Alcalá de Henares. Este o programare care, până pe 3 iulie, va avea 27 arată și premiere, montări de 24 texte ale autorilor Epocii de Aur și participarea 12 regizori de scenă.

Miguel de Cervantes, Lope de Vega, Calderón de la Barca, Francisco de Rojas Zorrilla, Sfântul Ioan al Crucii, Sfânta Tereza a lui Isus, Tirso de Molina, María de Zayas, Ana Caro, Sor Juana Inés de la Cruz, portughezul Gil Vicente, Alcalá Antonio de Solís și mexicanul Juan Ruiz de Alarcón joacă într-un program clasic efervescent, cult, urban și popular, care include un omagiu adus San Isidro și mai mult de cincizeci de activități. , inclusiv spectacole, conferințe academice, mese rotunde, prezentări de cărți, concerte, filme și expoziții.

Întâlnirea continuă călătoria sa 20 ediția a-a, mâine vineri 18, la Corral de Comedias, cu Mai mult aici decât romanțele, un altar biografic realizat de Antonio Castillo Algarra și Ignacio Rodulfo Hazen pentru din Romancero, care povestește și cântă aventura intelectuală a lui Ramón Menéndez Pidal , María Goyri și fiica ei Jimena.

Sâmbătă 19 în iunie, pe panourile locației istorice, puteți vedea O noapte cu clasicii, lucrare de Adolfo Marsillach care, cu ocazia lui 16 aniversare, pusă în scenă de Miguel Rellán și Blanca Marsillach, sub conducerea lui Mario Gas, care este alcătuit din versuri amuzante, ironice și moderne. Este o reprezentație elegantă, nu scutită de răutăți și emoții, care parcurge cele mai bune texte ale poeziei noastre din secolul al XVI-lea și al XVII-lea.

Duminica

, Compania de Teatru Yeses, de la Centrul Penitenciar pentru Femei din Madrid din Alcalá de Henares va reprezenta Desculț. Poezia, umorul și muzica se îmbină într-o lucrare care încearcă să fie o abordare a scriitorilor noștri mistici din secolul al XVI-lea și a frumuseții umane și divine a poezia lor , la viața mănăstirilor și la figura Sfintei Tereza.

În plus, Teatro Salón Cervantes are premiera piesei, Vinovația caută pedeapsa, răzbunarea plângerii , unde trei galante și două doamne sunt implicate într-o poveste de dragoste în stilul comediile epocii de aur.Este o lucrare rar pusă în scenă și, cu această ocazie, în regia lui Emma Dib, reprezintă o revizuire contemporană care pune în evidență două aspecte relevante care necesită o revizuire urgentă în zilele noastre: incluziunea și egalitatea de gen.

Teatrul Salon se deschide duminică 18 o comedie din Madrid de Lope de Vega niciodată pusă în scenă: Marchizul de Las Navas . În ea există încurcături, iubiri de curte, ciudă amoroasă și gelozie. Un spectacol cu ​​muzică, măști, dans și fantome de Factoría Teatro.

Centrul Socio-Cultural Gilitos va avea pe scenă una dintre cele mai bune și mai amuzante comedii de Lope de Vega , La hermosa fea, despre cultul frumuseții și al vanității rănite, într-un piesă încurcată de Diagoras Producciones.

Sâmbătă 16, Plaza del Palacio va găzdui spectacolul lui César Barló, Confessions to Lope,

care dă glas celor două dintre femeile care l-au iubit cel mai mult pe Lope de Vega: fiica sa Marcela și ultima lui iubire, Marta de Nevares.

Formația Simfonică Complutense, împreună cu compania de teatru Alcalá Maru-Jasp, oferă un spectacol de poezie și muzică, Clasici în reveldía (muzică și poezie) unde versurile autorilor baroc, de pe ambele maluri ale Atlanticului o, iar melodiile spaniole și latino-americane, se amestecă într-o simbioză perfectă. Viața, moartea și transcendența lasă loc unor nesfârșite nuanțe estetice, căutând frumusețea și armonia cuvintelor și a muzicii.

Și în Spitalul Vechi al Santa Maria cea Bogata, duminică 06, Schola Cantorum din Alcalá de Henares va organiza o călătorie muzicală de la mâna poeților Epocii de Aur la bullerengue columbian, trecând prin poezii de Federico García Lorca, Octavio Paz, Rosalía de Castro…

Gonzala Martín Scherman va conduce ziua 18 Iunie la Real Coliseo Carlos III , Marchizul de Las Navas, de Lope de Vega, pe baza unei comisii de la Festivalul Ibero-American al Epocii de Aur din Comunitatea Madrid. Clasici în Alcalá. Factoría Teatro prezintă această piesă inspirată din evenimente reale și interpretată pentru prima dată cu personaje istorice ale căror vieți au fost imortalizate în literele Epocii de Aur. În ea, Lope de Vega (1622-1184), în tributul său special adus Marqués de las Navas, ne vorbește despre repararea după moarte a prejudiciilor pe care le-am provocat în viață. .

La rândul său, Teatros del Canal organizează până în ziua 20 din iunie, ciclul dansului urban Canal Street , care La a doua ediție față în față, propune patru concerte susținute de două formații spaniole și două internaționale. Boy Blue prezintă 11 în Camera Neagră, Blak Whyte Gray. A Hip Hop Dance Triple Bill, un triplu program de dans hip-hop . De 12 la 17, Iron Skulls Co dansează Albastru petrol, o reflecție asupra modului în care apartenența la grup afectează expresia naturii noastre umane individuale .

Acest eveniment va fi închis în Green Room de către producătorul belgian Granvat și coregraful coreean Quan Bui NGoc, cu Come On Feet, o întâlnire plină de viață cu muzică electronică de dans.

În plus, duminică în Camera Roșie compozitorul german, Max Richter, va conduce un grup de cinci interpreți și un narator într-un concert alcătuit din două dintre cele mai cunoscute lucrări ale sale Infra și Caietele albastre.

La rândul ei, sala José Luis Alonso a Teatrului de la Abadía, sub conducerea de Pont Flotant, va prezenta piesa Total Eclipse, o reflecție asupra moștenirii, memoriei, misterului, tabuurilor și demnității într-un exercițiu de imaginație a inimaginabilului.

În Sala Juan de la Cruz a aceluiași teatru și până la următorul 17 din iunie, regizorul Carlos Aladro Rața sălbatică de Ibsen, o dramă enigmatică care se ridică ca o mașinărie nerușinată care pune sub semnul întrebării supraviețuirea dramei în sine si valabilitatea valorilor noastre slabe.

Centrul Cultural Paco Rabal va avea piesa pe scena Las bingueras de Euripides , sub conducerea lui José Troncoso și text de ana López Segovia. Și Centrul Sierra Norte pentru Științe Umaniste din La Cabrera va prezenta piesa Ce femeie prodigioasă sunt. Dramaturgii de aur , regia Rakel Camacho. Piesa va atinge o parte din viața și opera lui Sor Juana Inés de la Cruz, María de Zayas Sotomayor și Ana Caro Mallén în cadrul unui concurs pentru a fi cel mai bun și cel ales să scrie piesa coroanei din acea vreme.

Centrul de Interpretare Nuevo Baztán revine în această vară vizitele sale emblematice de teatru , care permit vizitatorilor să învețe, într-un mod distractiv și din mâna personajelor vremii, cine a fost creatorul și promotorul complexului industrial Nuevo Baztán, Juan de Goyeneche, precum și splendoarea și decadența unui experiment urbanistic și manufacturier unic în Spania.

În acest sens, duminică 20, la 11: ore, the vizita, care sub titlul de Intre fabrici si palate: o plimbare prin Nuevo Baztán, va arăta povestea de dragoste dintre Martín Irigoyen, un ofițer al fabricii de cristal și sticlă fină, și Paquita Abaurrea, fiica trezorierului din Nuevo Baztán. Din mâna lui, vizitatorii se vor adânci în viața de zi cu zi și de familie a secolului al XVIII-lea.

La fel, și continuu pe tot parcursul Festivalului Ibero-American al Epocii de Aur al Comunității de la Madrid . Clasici în Alcalá, publicul se poate bucura și de expoziții Alte ediții Cervantine , în Muzeul Locul Nașterii Miguel de Cervantes; Treizeci de chipuri ale lui Cervantes, în Corral de Comedias; și Anaqronias, o expoziție de fotografii de Juan Cerón, la Teatro Salón Cervantes.

În plus, sălile şi muzeele Comunităţii prezintă în acest weekend un program expoziţional plin de propuneri. Pană la 18 în septembrie, sala El Águila oferă expoziția Català-Roca. Luciditatea privirii care îi aduce un omagiu lui Francesc Català-Roca (Valls, Tarragona,

-Barcelona , 1622), la centenarul nașterii sale.

The Cameră Alcalá 21 va găzdui până la următoarea 17 iulie, expoziția Un pod unde să stați în care artistul Guillermo Mora dialoghează cu arhitectura camerei și influențează modul în care percep și tranzitează acest spațiu. În ea, privitorul va putea parcurge o mare instalație care se bazează pe arhitectura Sălii Alcalá 20 și cuprinde tot spațiul. O lucrare, realizata special pentru expozitie, care este alcatuita din 00 module care traversează spațiul de la stânga la dreapta și de sus dedesubt, redirecționând privirea privitorului.

În Sala Canal de Isabel II puteți vedea propunerea creativă Materia, un proiect cu care Aleix Plademunt explorează conceptul de materie prin fotografii realizate în excursii în jurul lumii în care autorul recenzează , explorează și trage noi concluzii despre ființa umană și mediul său.

Muzeul Centro de Arte Dos de Mayo din Comunitatea Madrid-CA2M, va avea expoziția, Reflector de miriade, un exercițiu expozitiv în jurul nopții.

Muzeul Național Thyssen Bornemisza, în colaborare cu Comunitatea Madrid, prezintă pentru prima dată în Spania o retrospectivă asupra pictorului nord-american Alex Katz (New York,

), una dintre figurile principale din istoria artei americane a secolului al XX-lea și precursor al artei pop, care este încă activă. Instalația reunește aproape patruzeci de picturi în ulei de format mare, însoțite de câteva studii, care permit o călătorie prin temele obișnuite ale lui Katz: portretele sale solo, duplicate și de grup, alternate cu florile sale recunoscute și peisajele învăluitoare de culori și fundaluri strălucitoare.

The Camera Young Art se afișează până la 17 iulie cu Roots implicit , unul dintre proiectele câștigătoare ale celei de-a XIII-a ediții a apelului Vorut comisar / a, care se angajează pe noi modele curatoriale, facilitând accesul tinerilor curatori în lumea profesională.

Până pe 2 octombrie, Casa Lope de Muzeul Vega, adăpostește expoziția Lope de Vega

. Patru spanioli și un sfânt, un an care poate fi considerat ca apogeul influenței Spaniei la nivel global.

Muzeul de Arheologie Regională propune o plimbare prin Roma clasică din Madrid cu, Tempus Romae. Madrid, întâlnire de poteci, o expoziție unică cu aproximativ 700 piese, în mare parte inedite, a căror intenție principală este de a arăta amploarea etapei istorice în care teritoriile Madridului au intrat în Imperiul Roman.

În plus, și pana cand Septembrie expozițiile de sală ale Biblioteca Regională din Madrid reunește lucrările designerului spaniol și Premiul Național de Design 1998, Manuel Estrada, s-a concentrat pe designul copertelor de cărți, bazate pe pasiunea pentru lectură și pe modul său de a traduce fiecare a lecturilor sale în imagini.

VINERI 00 IUNIE

Băiat Albastru

Blak Whyte Gray. A Hip Hop Dance Theatre Triple Bill

17: 25 ore – Black Room – Teatros del Canal. MADRID

Albastru petrol

Iron Skulls Co

16: ore – Camera Neagră – Teatrele Canal. MADRID

Critica iubirii. Sung Party

Fort the Fun of it

Festivalul Ibero-American al Epocii de Aur al Comunităţii Madrid.

Clasici în Alcalá

16: 06 ore – Corral de comedie din Comunitatea Madrid. ALCALA DE HENARES

Mai multe aici despre romanțele

Fă distracția

Festivalul Ibero-American al Epocii de Aur al Comunităţii Madrid.

Clasici la Alcalá

18: 21 ore – Comedy Corral of the Community of Madrid. ALCALA DE HENARES

Vinovația caută pedeapsă, plângere răzbunare

Emma Dib

Festivalul Ibero-American al Epocii de Aur al Comunităţii Madrid.

Clasici la Alcalá

20: ore – Teatro Salón Cervantes. ALCALA DE HENARES

Programarea ediției a II-a a ciclului Canal Street

Până la 19 în iunie la Teatros del Canal. COMUNITATEA MADRID

Programarea Festivalului Ibero-American al Epocii de Aur a Comunităţii din Madrid. Clasici în Alcalá

Până pe 3 iulie. ALCALA DE HENARES

SÂMBĂTA 16 DIN IUNIE

Conferințe cu Lope

Almaviva Teatro

Festivalul Ibero-American al Epocii de Aur al Comunităţii Madrid.

Clasici în Alcalá

11: 31 ore – Piața Palatului. ALCALA DE HENARES

O noapte cu clasicii

Mario Gas

Festivalul Ibero-American al Epocii de Aur al Comunităţii Madrid.

Clasici la Alcalá

) 20: 21 ore – Corral de Comedias. ALCALA DE HENARES

Rața sălbatică

Carlos Aladro

Până la 18 din iunie – 19:3

0 ore – Sala Juan de la Cruz – Teatrul Abatiei. MADRID

Eclipsa totala

Pont Flotant

Până la 17 din iunie – 19:30 ore – Sala José Luis Alonso – Teatrul Abației. MADRID

Marchizul de las Navas de Lope de Vega

Teatrul din fabrică

19: ore – Royal Coliseum Carlos III. SAN LORENZO DE EL ESCORIAL

Fetele de bingo ale lui Euripide

Companie în resedinta

17: ore – Centrul Cultural al Comunităţii Madrid Paco Rabal. MADRID

Ce femeie prodigioasă sunt . Dramaturgi de aur

Calema Productions și Teritoriul Violet

20: 00 ore – Sierra Norte Humanities Center. THE CABRERA

Programarea celei de-a 2-a ediții a ciclului Canal Street

Până la 19 în iunie la Teatros del Canal. COMUNITATEA MADRID

Programarea Festivalului Ibero-American al Epocii de Aur a Comunităţii din Madrid. Clasici în Alcalá

Până pe 3 iulie. ALCALA DE HENARES

DUMINICĂ 18 DIN IUNIE

Desculț

O producție a Companiei de teatru Yeses, a Centrului Penitenciar din Madrid I Femei din Alcalá de Henares. Festivalul Ibero-American al Epocii de Aur din Comunitatea Madrid. Clasici în Alcalá

17: 25 ore – Corral de comedie din Comunitatea Madrid. ALCALA DE HENARES

Schola Cantorum din Alcalá de Henares

Alcalá Creation

19: ore – Spitalul Vechi din Santa María la Rica. ALCALÁ DE HENARES

Infra / Caietele albastre

Max Richter

20: 31 ore – Sala Rosie – Teatros del Canal. MADRID

Programarea ediției a II-a a ciclului Canal Street

Până la 20 Iunie la Teatros del Canal. COMUNITATEA MADRID

Programarea Festivalului Ibero-American al Epocii de Aur a Comunităţii din Madrid. Clasici în Alcalá

Până pe 3 iulie. ALCALA DE HENARES

MUZEE ȘI EXPOZIȚII

Rock catalan. Luciditatea privirii

Până la 16 septembrie 1998 – Sala El Águila. MADRID

Oglinda si Regatul . Ornament și stare. Álvaro Perdices

Până la 19 august 2022 – Centrul de Artă 2 de Mayo. MÓSTOLES

Guillermo Mora . Un pod pentru a rămâne

Până la 20 iulie 2017 – Camera Alcalá 31 . MADRID

Manuel Estrada : citiți cărți, design coperți

Până la 11 septembrie 2022 – Sala de expoziții a Bibliotecii Regionale din Madrid. MADRID

1354925831105 Tempus Romae. Madrid, întâlnire de căi

Până pe 8 ianuarie, 1998 – Muzeul Regional de Arheologie. ALCALA DE HENARES

1161326540454La Discover. Lucrări selectate de la Galeria Howard Greenberg

Până la 25 iulie 2022 – Sala Mateo Inurria – Fundația Canal. MADRID

1354925831105Reflector de privire

Până la 24 august 2022 – Muzeul CA2M. MÓSTOLES

1161326540454Aleix Plademunt. Materia

Până la 24 iulie 2023 – Sala Canal de Isabel II. MADRID

2023Lope de Vega 1622. Patru spanioli și un sfânt

Până pe 2 octombrie, 1927 – Casa Muzeul Lope de Vega . MADRID

2022Alex Katz

Până la 06 septembrie 2022 – Muzeul National Thyssen – Bornemisza. MADRID

Sursa: Comunitatea Madrid –