#AlcaladeHenares – Ca în fiecare sezon, luna noiembrie este sinonimă cu începerea competițiilor școlare, iar ca în fiecare an, sporturile de echipă sunt primele care încep. Între acest weekend și următorul, peste 3.000 de tineri sportivi aparținând școlilor sportive municipale, diferitelor cluburi din oraș, școli publice sau charter, institute sau primării din apropiere își vor începe, în unele cazuri, primele experiențe competitive în sportul preferat. , în competiții care se vor desfășura până în luna mai, bucurându-se în fiecare săptămână cu excepția perioadelor neșcolare sau a weekendurilor lungi în dotările orașului.

Baschet: 1.200 de jucători

Baschetul începe în acest weekend, cu participarea a peste 90 de echipe din 16 entități diferite, cu sportivi de la categoriile baby-4 până la tineret și peste 1.200 de jucători în total. Vestea cea mare va fi implementarea recordului digital, cu colaborarea cu Federația de Baschet din Madrid, care va permite tuturor participanților să urmărească meciurile, rezultatele sau clasificările în timp real, prin intermediul aplicației Swish.

În acest weekend vor începe categoriile prebenjamin, benjamin, alevín și infantil, pe lângă echipele ligilor mixte infantil și cadet, în timp ce echipele baby-4 și competițiile IPAFD la categoria infantil, cadet și tineret vor începe în viitorul apropiat.saptamani.

Fotbal: 75 de echipe

Aproape 950 de tineri fotbaliști, aparținând a 4 entități diferite pentru un total de 75 de echipe, vor începe în weekendul viitor la facilitățile Ciudad Deportiva del Juncal și Complexul Sportiv Wanda Espartales, competiția organizată de școlile municipale de fotbal (în care participă și echipe din alte entități). Această competiție, care are echipe la categoriile juniori, juniori, juniori și debutanți, este o competiție cu o valoare educațională foarte mare și cu reguli speciale pentru ca cei mici să se bucure în fiecare săptămână de sportul preferat.

Futsal: 42 de seturi

42 de echipe, din 17 entități diferite (de la cluburi, școli și entități din oraș și municipiile învecinate) pentru un total de aproximativ 450 de sportivi, își încep călătoria în acest weekend în competițiile locale (categoria pre-benjamín, benjamín și alevín) și comune ( infantil, cadet și tineret). În viitorul apropiat, li se vor alătura sportivii pentru bebelușii de 4 ani, sugarii IPAFD, cadeții IPAFD și tinerii IPAFD pentru a demara toate competițiile.

În această competiție, va exista colaborarea Federației Regale de Fotbal din Madrid, cu arbitraj de către arbitri oficiali de la secția de futsal.

Volei: 50 de echipe

Vineri, 17, zi de joc a competiției locale de volei, la care participă aproape 50 de echipe între categoriile cel mai mic și cel de tineret. Aproximativ 525 de jucători se vor bucura de unul dintre sporturile lor preferate în fiecare vineri pe terenurile interioare și exterioare ale Complexului Sportiv Val. Ca noutate, în cadrul acestei competiții, va exista colaborarea Federației de Volei din Madrid, cu arbitraj de către arbitri oficiali ai instituției menționate.

Handbal: 150 de sportivi

Cu colaborarea cu federația de handbal din Madrid, competiția școlară va avea în competiție participanți la categoriile prebenjamín, benjamín și alevín, care se vor bucura de vineri și/sau sâmbătă în facilitățile municipale (în principal pavilionul Demetrio Lozano – Virgen del Val). pentru diferitele titluri care sunt puse în joc (Turneul Apertura, Turneul Clausura și Cupa de primăvară). Aproximativ 150 de sportivi care se încep în acest sport se vor întâlni săptămânal, la minihandbal sau handbal 7.

sporturi individuale

La nivelul sporturilor individuale, toate informațiile despre circuitul școlar de Cross Country vor fi disponibile în curând și, începând cu luna ianuarie, ca în fiecare sezon, se vor desfășura probe de atletism pe pistă, șah, badminton, gimnastică ritmică, înot sau tenis.

Toate informatiile pot fi consultate pe site www.alcalaesdeporte.es.

Sursa: Competițiile școlare de la Alcalá încep în sezonul 2023/2024 cu peste 3.000 de tineri sportivi