Primăria Madridului se laudă cu descoperirea resturilor celebrului scriitor Miguel de Cervates y Saavedra, creatorul lui Don Quijote, înainte de împlinirea celor 400 de ani de la moartea sa.

Echipa de arheologi, criminaliști și antropologi care a săpat în cripta Mănăstirii Las Trinitarias din Madrid au prezentat în această dimineață rezultatele unei munci extrem de minuțioase și dificile.

După luni de zile de analize rezultatele nu sunt clare, însă totul indică faptul că unele rămășite, descoperite într-o nișă cu 16 cadavre, au aparținut genialului scriitor spaniol, contemporan cu William Shakespeare.

Nu putem să avem certitudinea absolută, dar sunt încântați pentru că am găsit foarte multe coincidențe și nici o discrepanță. Credem că poate fi vorba de Cervantes, în niște limite rezonabile”, a precizat antropologul criminalist Francisco Etxeberría, șeful proiectului finanțat de Primăria Madridului.

Nu se știe încă dacă vor mai avea loc alte cercetări pentru că o analiză ADN nu se poate face decât cu ajutorul rămășitelor surorii scriitorului, care se află înmormântată într-un osuar la Mânăstirea Las Carmelitas din Alcalá de Henares.