Programul „Escuela Integradora”, derulat in cadrul Centrelor de Participare si Integrare a Imigrantilor (CEPI), a promovat pana acum integrarea a 375 de minori imigranti si autohtoni.
„Escuela Integradora este o initiativa care urmareste sa ofere sprijin scolar copiilor de-a lungul anului”, a precizat ministrul regional pe Probleme Sociale al Madridului, Salvador Victoria, in cadrul unei vizite la Centrul Hispano – Columbian din Madrid.

„Escuela Integradora” este un proiect care functioneaza din 2006 datorita eforturilor comune ale Consiliului Regional de Probleme Sociale, ale unor universitati, ale catorva firme private si ale profesionistilor si celor 275 de voluntari.
Pe langa actiunile dedicate minorilor, „Escuela Integradora” include si activitati speciale pentru parinti, in domeniul convietuirii familiale. La CEPI Hispano – Columbian, ministrul regional Salvador Victoria a avut ocazia sa asiste la o activitate de sprijin scolar si la un atelier de povesti. Copiii l-au primit bucurosi pe Salvador Victoria care a primit si un desen cadou de la micutii, printre care se aflau si doi copii romani.
„Escuela Integradora” beneficiaza de sprijinul Fundatiei Altius, Orbitel si Asociacion Conexion Colombia-Iberoamerica.
In regiunea Madrid traiesc aproximativ 1.300.000 de straini. Majoritatea sunt tineri cu varsta medie de 32,1 ani, iar 13,7 % sunt minori sub 14 ani (146.600).

Foto: Salvador Victoria impreuna cu copiii la „Escuela Integradora”