#Madrid –

Comunitatea Madrid își difuzează modelul de intervenție cu minorii și tinerii care respectă măsurile judiciare. Pe de o parte, Executivul regional, prin Agenția pentru Reeducarea și Reintegrarea Minorilor Infractorilor (ARRMI), a răspuns unei solicitări de colaborare din partea Ministerului Guvernului Republicii Panama, în vederea consolidării sistemului său de justiție pentru minori. . .

Astfel, în ultimele luni de martie și aprilie, profesioniști din cadrul Serviciilor Centrale și Centrelor de Executare a Măsurilor Judiciare ale ARRMI au susținut diverse sesiuni de formare online responsabililor cu acest domeniu din țara din America Centrală.

În transmiterea acestui conținut, s-a pus un accent deosebit pe unul dintre principalele semne distinctive ale politicilor de asistență a persoanelor din colectiv: individualizarea tratamentului, cu existența unor programe specializate, în special legate de infracțiuni singulare precum cele de natură sexuală sau abuz familial ascendent.

La rândul lor, cele două programe generale sau transversale aplicate de Comunitatea Madrid au fost analizate cu reprezentanții Executivului panamez: Programul Central de Tratament Educațional și Terapeutic și instrumentul tehnic PREVI-A. Acesta din urmă a fost pregătit chiar de ARRMI în colaborare cu Universitatea Complutense din Madrid și este folosit pentru a evalua intervenția efectuată cu minorii și tinerii infractori din regiune, în special cu cei care respectă măsurile judiciare, fie că sunt internați sau medii. deschis mai mult.

Pe de altă parte, reprezentanți ai Agenției pentru Reeducarea și Reintegrarea Infractorilor Minori au participat recent la o întâlnire desfășurată în orașul portughez Cascais, în cadrul Proiectului Voice, care promovează participarea tinerilor la politicile europene care îi privesc, inclusiv accesul pe piaţa muncii pentru cei care se află într-o situaţie de dificultate socială.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid își diseminează modelul de intervenție cu minorii și tinerii infractori