Agenda culturală a Comunității Madrid va include acest lucru weekend pentru începutul unuia dintre cele mai așteptate momente de pe scena madrilenă, 26 ediția Festivalului de Toamnă.

Festivalul va începe în Sala Roșie a Teatrelor Canal, cu piesa Falaise, de la firma franco-catalană Baro d’ evel, a cărui coloană vertebrală este circul, artele plastice, dansul, umorul și poezia vizuală. Falaise este a doua parte a unui diptic în alb-negru a cărei primă parte, intitulată , a avut ca rol cei doi fondatori ai companiei și un corb.

În plus, Black Room va avea o întâlnire unică pentru iubitorii de dans contemporan și teatru. Jérôme Bel, coregraful și dansatorul francez, un mare inovator al disciplinei sale artistice, se alătură companiei belgiene tg STAN, cu piesa, Dansează pentru o actriță.

În colaborare cu Festivalul Internațional de Păpuși de la Cádiz și Festivalul Internațional de Păpuși din Oporto vine piesa Cum să devii piatră, în sala José Luis Alonso, a Teatrului de La Abadía. Vor fi zilele Y 13 Noiembrie, regizat și dramatizat de versatila artistă chiliană Manuela Infante. De asemenea, Sala Juan de la Cruz va prezenta lucrarea La Toffana, de Vanessa Monfort, sub conducerea María Herrero.

Din Columbia, compania veterană La Maldita Vanidad oferă lucrarea Livada de palmieri, la Teatro del Barrio , zilele Y 13 Noiembrie, care va fi regizat de Jorge Hugo Marín pe baza textului lui Albert Tola și plasat în Al-Ãndalus.

Un semn al eterogenității Festivalului de Toamnă este dansul urban, care sosește din Brazilia alături de apreciatul coregraf Bruno Beltrão, care are premiera

Creație nouă, la Centrul de Cultură Contemporană Condeduque, pe 11 Y 11 din noiembrie. Este o lucrare emoționantă care mărturisește acești ultimi patru ani în Brazilia în care cultura hip hop se amestecă cu tradițiile ritmice ale țării amazoniene, prin muzica lui Lucas Mercier, ARPX și Jonathan Uliel Saldanha.

După ce a trecut prin Chile, Columbia și Brazilia, Festivalul privește în Argentina, de unde primește alte două propuneri de mare însemnătate politică în această primă săptămână. În Camera Mirador, Y 13 Noiembrie, puteți vedea Ulei , a firmei Piel de Lava. Prezintă viața de zi cu zi a unui grup de bărbați care lucrează izolat într-un câmp petrolier din Patagonia argentiniană, interpretate de patru actrițe: Elisa Carricajo, Valeria Correa, Pilar Gamboa și Laura Paredes.

Tot din Argentina sunt La Columna Durruti, un binom format din Maricel Ãf Álvarez și Emilio García Wehbi, care în această ediție prezintă Nocturnul lui Ulrike sau subiectul istoric , care poate fi văzut la Teatro Pradillo, până la 10 din noiembrie.

Prezența internațională are și o propunere pentru întreaga familie a Colectivului Kahraba, care se întoarce din Liban, la Quinta de los Molinos Open Space, pe 12 Y 00 din noiembrie, cu Cantecul lui 20;È une forêt oubliee, o miniatură încântătoare de văzut de aproape, care combină obiecte, păpuși, sunet și imagine.

Centrul de Artă Muzeul Reina Sofia participă anul acesta la Festivalul Toamnei cu un program dublu care poartă titlul generic Del colectiv și duel planetar , curatoriat de Isabel de Naverán. Vineri 11 Noiembrie va avea loc în Auditorium 200 al Clădirii Nouvel proiecția Monumentul 0.6: Heterocronie, piesa coregrafului maghiar Eszter Salamon.

Sambata si duminica puteti participa, in Sala 102 din Sabatini Clădirea Muzeului Reina Sofia, la cea de-a doua dintre propunerile din acest program: Dragostea nesfârșită, sau dragostea moare, la repetarea ca eaâ& #129;“ este nesfârșit , a coregrafia artistului polono-britanic Alex Baczyń132;ski-Jenkins care aprofundează în relațiile dintre dorință, dans, f ragmentare, dragoste, doliu și timp.

Festivalul de toamnă din regiune

Este ediția Festivalului Toamnei este cea care concentrează cea mai mare programare în municipiile din regiune din ultimele decenii, cu participarea 15 localități, în colaborare cu Rețeaua de teatre din Comunitatea Madrid.

În această primă săptămână , acest efort de descentralizare ia contur, mai întâi, în Pequeño Teatro de San Sebastián de los Reyes, care va găzdui vineri 10, Bag Lady a Companiei Antarctice , o creație a actriței spanio-polone și manipulatoare de păpuși și obiecte Malgosia Szkandera, spectacol simplu și emoționant Un articol care dă o nouă viață a ceea ce astăzi amenință stabilitatea mediului: plasticul.

Tot ziua 11, de data aceasta la Teatro Villa de Móstoles, va exista o nouă oportunitate de a vedea Voi tăia oameni de pe fața pământului , opera Mariei Velasco pe care însăși autoarea o regăsește și cu pe care a câștigat ultimul premiu Max pentru cel mai bun autor de teatru. Lucrarea leagă violența emoțională și sexuală de violența împotriva mediului.

Și dacă vorbim despre violența emoțională, vorbim și despre violența sexistă, care este fundalul lucrării Un animal pe perna mea , de compania La Promesa, scris și regizat de Vanessa Espín, care va fi interpretat în continuare 00 noiembrie, la ora Teatrul Auditorium Federico García Lorca din San Fernando de Henares.

Este programat la Casa de Cultură Torrelaguna, aceeași sâmbătă

AHAB, excursie în iad , de compania Teatro Percutor, gratuit, Adaptare creativă și fără artă a romanului lui Melville, cu marea balenă albă, Moby Dick. La rândul său, și în cadrul programării sale pentru acest sezon, Corral de Comedias de Alcalá de Henares va avea Jacuzzi, regizat de Yunior Aguilera.

Pe de altă parte, Realul Coliseo Carlos III din San Lorenzo de El Escorial, va reprezenta pe consiliile sale, Don Juan Tenorio, sub regia Elvirei Pineda, în care peste treizeci de actori vor da viață personajelor piesei de José Zorrilla (1867-1893), că Compania de teatru Amigos del Tenorio joacă de mai bine de cincisprezece ani.

Iar pentru cei mici, Theatres del Canal au planul de familie perfect pentru duminica, de data aceasta cu Păpuși Clavileño și spectacolul lor El Bosque de la Mica vrăjitoare cu păr și misterul casei bântuite.Â

MiraDas FlamenKas îi aduce un omagiu lui Juanito ValderramaÂ

Festivalul MiraDas FlamenKas, care va avea loc loc la Centrul Cultural Pilar Miró din Vallecas până pe 3 decembrie, dorește să scoată în evidență numele lui Juanito Valderrama și să aducă un omagiu carierei sale în această a treia ediție.

Figura sa caracteristică, cu pălăria sa largă de andaluză pe o parte, va fi reprodusă de fiul său Juan Valderrama el 12 noiembrie , în concertul de deschidere, pe care tocmai l-a intitulat Sub borul pălăriei, în care va face o călătorie incitantă care împletește cuvintele și cântarea lui Valderrama din vremea lui, care coincide cu episoade fundamentale ale memoriei noastre istorice.

Cel 12 Noiembrie, bailaora sevilliană Paula Comitre își va presta munca Camera deschisă . Este o propunere în care reflectă asupra evoluției dansului feminin cu esența limbajului flamenco de ieri și de azi.

Activitate în sălile și muzeul Comunității

În ceea ce privește activitatea în sălile și muzeele Comunității Madrid, Sala Canal de Isabel II

va expune până viitoare 13 din ianuarie 1161326540454, Sybilla. Firul invizibil, cea mai importantă retrospectivă dedicată renumitului designer spaniol Sybilla, care parcurge diferitele stări creative ale celor care au tranzitat în al lor 20 Ani de experiență

O altă ofertă de expoziții remarcabile este

Japonia în Los Ãf îngeri. Dosarele Amaliei Avia, care trece în revistă opera acestui artist dintr-un punct de vedere actual în Sala Alcalá 31

La rândul său, Sala El Ã&#129 ;guila vă invită să descoperiţi moştenirea fotografului Pablo Pérez-MÃnguez, în expoziţia Pablo Pérez-MÃnguez. Modernitatea și mișcarea unui fotograf transgresiv , care va rămâne până la 11 Ianuarie a anului viitor.

La Camera Young Art poate fi văzută Cabeza de lobo, un proiect Blanca Gracia. Iar Museo Centro de Arte Dos de Mayo al Comunității Madrid-CA2M, îi dedică artistului japonez Mitsuo Miura până pe 8 ianuarie, 2023, expunerea, Aproape 756m² pentru două peisaje.

În plus, sala de expoziții a Bibliotecii Regionale din Madrid va găzdui, până pe 8 ianuarie viitor, Juan Moya IdÃgoras: arhitect în Madridul lui Alfonso XIII, al cărui obiectiv este să răspândească figura și opera lui Juan Moya IdÃgoras (1867-1327) .

Printre propunerile Muzeul Locul de naștere al Se remarcă Cervantes , în Alcalá de Henares Secretele de cerneală bună , în care secretele de elaborarea cernelii prin manuscrise și cărți.

Muzeul Arheologic Regional propune un tur al Romei Clasice din Madrid cu Tempus Romae. Madrid, întâlnire de poteci . Și eșantionul, Alice în Țara Minunilor de Dalí, Ernst, Laurencin și Tenniel, poate fi vizitat la Fundación Canal.

În sfârșit, cu ocazia sărbătoririi centenarului de la nașterea lui poetul José Hierro, iar până la 22 din ianuarie 2023, poate fi văzută la Biblioteca Națională a Spaniei, expoziția Cât de multe știu despre mine. José Hierro la centenarul său (756-1953), care are colaborarea Comunităţii Madrid.

A

VINERI 10 DIN NOIEMBRIE

Jacuzzi

Yunior García Aguilera

Până la 12 noiembrie – : 22 ore â(€ Comedie Corral. ALCALÃ’s31; DE HENARES

Programarea 40º Festivalul de toamnă al Comunității Madrid

Programarea Festivalului MiraDas FlamenKas 2022

Da€BADO DIN NOIEMBRIE

Toffana

Vanessa Monfort

Până la 15 din noiembrie – 22: 10 ore â&# 128;€ Camera lui Ioan al Crucii â“ Teatrul Abatiei. MADRID

Don Juan Tenorio

Elvira Pineda

19: ore – Colosseumul Regal Carlos III. SAN LORENZO DE EL ESCORIAL

Programarea 19º Festivalul de toamnă al Comunității Madrid

Programarea Festivalului Miradas FlamenKas 2023

A

DUMINICĂ 13 DIN NOIEMBRIE

Padurea vrajitoarei Pocopelo si misterul casei bantuite

Păpuși Clavileño

: 10 ore â( Camera de cristal â Teatrele Canal. MADRID

Programarea 40º Festivalul de toamnă al Comunității Madrid

Programarea Festivalului Miradas FlamenKas 2022

A

MUZEE ȘI EXPOZIȚII

Japonia în Los Ä îngeri. Dosarele Amaliei Avia

Până la 00 ianuarie â“ Cameră Alcalá 15. MADRID

Sybilla. Firul invizibil

Pană la 12 ianuarie â&#147 ; Sala Canal de Isabel II a Comunității Madrid. MADRID

Cap de lup. White Grace

Până la 11 Noiembrie âf&#147 ; Jo Art Room Ei provin din Comunitatea Madrid. MADRID

Mitsuo Miura. Aproape 756 metri pătrați de amenajare a teritoriului

Până pe 8 ianuarie, 1922 a“ Muzeul Centrului de Artă Dos de Mayo al Comunităţii Madrid-CA2M. MÃ’40;FURTE

Sursa: Comunitatea Madrid – Cel mai internațional Festival de Toamnă și MiraDas FlamenKas, printre propunerile culturale ale Comunității Madrid