Pentru prima dată în istoria Spaniei, un membru al Casei Regale va ajunge în faţa instanţei.

Infanta Cristina, fiica regelui Spaniei, va răspunde pe 8 februarie la întrebările judecătorului care îl anchetează pe soţul ei, Iñaki Urdangarin.
Ginerele regelui este cercetat de 3 ani într-un proces de presupusă deturnare de fonduri publice. Cazul a afectat serios imaginea Casei Regale spaniole, care se confruntă şi cu problemele de sănătate ale Regelui, operat de 9 ori.
Avocaţii prinţesei Cristina au spus că fiica mijlocie a Regelui Spaniei nu va face recurs la citarea transmisă de instanţa din Palma de Mallorca.
Infanta Cristina este dispusă să răspundă acuzaţiilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în cazul de corupţie în care sunt cercetate afacerile soţului ei, Iñaki Urdangarin.
Fiica Regelui a mai fost chemată şi anul trecut în faţa judecătorului Jose Castro, însă din lipsa probelor citaţia a fost anulată de Tribunalul Provincial.
De această dată, magistratul consideră că investigaţiile au scos la iveală suficiente indicii pentru acuzaţiile aduse şi doreşte să o interogheze pe fiica Regelui pe 8 februarie.
Prinţesa Cristina este bănuită că era la curent cu afacerile soţului ei, Iñaki Urdangarin. Acesta este acuzat de deturnarea unor subvenţii publice de 6 milioane de euro, oferite de guvernele regiunilor Baleare şi Valencia.

{loadposition publi-in-article}{jathumbnail off}