Câteva sute de români au manifestat astăzi în centrul Madridului în sprijinul soților Bodnariu din Norvegia care au pierdut dreptul de a-și crește copiii în urma unei decizii urgente a serviciilor sociale.

Protestul a fost organizat de pastori ai bisericii penticostale și evanghelice și a adunat aproape 500 de români în Plaza Colon din Madrid.

Românii au scandat lozinci împotriva politicii aplicate de statul norvegian în cazul Bodnariu și susțin nevinovăția părinților.

La protest au luat cuvântul mai mulți reprezentanți religioși, lideri de asociație și reprezentanți ai PSD Diaspora, dar și cetățeni spanioli, printre care și consilierul municipal Antonio Carmona (PSOE).

Protestatarii au afișat pancarte în engleză, spaniolă, română și în alte limbi și multe familii au venit însoțite de copii. Organizatorii au trecut în revista situația familiei Bodnariu și au strigat mai multe lozinci în spaniolă de genul: „Eu sunt Bodnariu” sau „Ceea ce se petrece în Norvegia este un abuz”.

Barnevernet, instituția publică pentru protecția copilului în Norvegia, a luat cei 5 copii ai familiei Bodnariu în luna decembrie, după ce directorul școlii, la care mergeau doi dintre ei, a sesizat autoritățile cu privire la tratamentul la care ar fi fost supuși aceștia de către părinți.

Se pare că motivul acestei acțiuni drastice a serviciilor sociale norvegiene ar fi fost posibile corecții fizice care ar fi putut fi aplicate de către părinți.

Ruth și Marius Bodnariu ar fi recunoscut pedepsele fizice de tipul „palmelor la fund”, dar critică reacția dură a autorităților norvegiene.

Marius si Ruth Bodnariu locuiesc in Norvegia de zece ani și au 5 copii: Eliana (9 ani), Naomi (7 ani), Matei (5 ani), Ioan (2 ani) si Ezekiel (4 luni). Copiii au cetățenie norvegiană și română după cum precizează fratele lui Marius Bodnariu și MAE, preluat de HotNews.ro.

Părinții sunt membri ai cultului Penticostal și cazul lor a scandalizat numeroase comunități religioase din Europa care susțin unitatea familiei în acest caz.

Ministerul Afacerilor Externe a luat legătura cu reprezentanții statului norvegian la București, iar o comisie parlamentară se pregătește să meargă în Norvegia ca să afle amănunte despre situația familiei Bodnariu.