Un inginer si patru electricieni, cu varste cuprinse intre 36 si 41 de ani, au murit, sambata, in explozia care a avut loc la Mina Uricani. Potrivit unui comunicat de presa al Companiei Nationale a Hiulei (CNH) Petrosani, cei cinci angajati ai minei Uricani care au murit in urma deflagratiei au varste cuprinse intre 36 si 41 de ani.

O explozie a avut loc, sambata dupa-amiaza, la Mina Uricani din Valea Jiului, iar cinci mineri au fost prinsi in subteran, echipele de salvatori coborand in mina. Explozia de metan s-a produs in momentul cuplarii la reteaua electrica a tabloului, dupa o revizie a acestuia.

Cei 15 salvatori minieri au iesit, sambata seara, din Mina Uricani, aducand la suprafata trupurile victimelor, in subteran avand loc o noua explozie, in urma careia nimeni nu a fost ranit.

Prim-procurorul adjunct al Curtii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazar, a declarat, sambata, la Uricani, ca a fost demarata o ancheta pentru stabilirea imprejurarilor tragediei in care cinci persoane si-au piedut viata in subteran, precizand ca rezultatele vor fi publicate in zilele urmatoare.

Explozia de la Uricani s-a produs, cel mai probabil, in urma unei acumulari de gaz metan.