Acest lucru a fost evidențiat în timpul discursului său la ceremonia de acordare a Crucii Simple a Ordinului de Sănătate Civilă Dr. Manuel Tordera Ramos; un act desfășurat în orașul Villar de Domingo García din Cuenca și în care a fost însoțită de ministrul sănătății din Castilla-La Mancha, Jesús Fernández Sanz.

Ministrul Sănătății a detaliat că pentru Asistența Primară vor fi alocate peste 1.000 de milioane de euro, prin Bugetele Generale de Stat în 2022 și 2023, cu articole specifice pentru digitalizare, Planul de Sănătate Bucodonală sau peste 400 de milioane de euro care vor fi alocate îmbunătățirea infrastructurilor și echipamentelor centrelor și clinicilor de sănătate.

Unele investitii care, a remarcat Darias, vor imbunatati capacitatea de diagnostic, si vor oferi proximitate si instantaneu la efectuarea analizelor medicale, nu doar la nivel de spital.

În această linie, a subliniat beneficiile pentru mediul rural pe care le vor raporta procesele de stabilizare derivate din Legea cu privire la măsuri urgente de reducere a angajării temporare în ocuparea publică.

Unele procese care nu numai că vor duce la stabilizarea a peste 67.000 de locuri de muncă în Sistemul Național de Sănătate, dar, în același timp, vor face posibilă garantarea unor servicii esențiale precum posturi considerate greu de acoperit. Datorită acestui proces, „certitudinea, stabilitatea și garanțiile pentru viitor” vor fi oferite profesioniștilor din domeniul sănătății, a subliniat Darias.

La aceste măsuri se adaugă impulsul Guvernului Spaniei de a dezvolta stimulente pentru atragerea și reținerea talentelor din domeniul sănătății în zone cu acoperire dificilă, cum ar fi zonele rurale și zona insulară, prin Planul de acțiune pentru îngrijirea primară 2022-2023. În acest sens, a fost creat deja un grup de lucru specific cu toate comunitățile și orașele autonome, în cadrul Consiliului Interteritorial SNS.

Referințe pentru îngrijirea sănătății în zone de acoperire dificilăÎn cadrul discursului său, ministrul Sănătății a apărat și necesitatea de a avea puncte de referință pentru a garanta îngrijirea sănătății în zonele cu acoperire complexă. În acest sens, el s-a referit la dr. Manuel Tordera, căruia i-a mulțumit pentru munca depusă în apărarea echității, universalității și coeziunii în îngrijirea sănătății și pentru dezvoltarea Sierra de Bascuñana.

Carolina Darias a apreciat profesionalismul și umanitatea dr. Manuel Tordera Ramos, pe care l-a recunoscut pentru o carieră excepțională, strălucitoare și angajată alături de oameni, atât pacienți, cât și colegi, în toate destinațiile în care și-a dezvoltat cariera profesională.

Este licențiat în Medicină și Chirurgie și este medic specialist în Medicină de familie și comunitară, domeniu în care și-a desfășurat cea mai mare parte a carierei profesionale și obiect de interes prioritar ca manager sanitar și director sanitar. Printre altele, a fost director general al Managementului Integrat al Asistenței din Cuenca și Director General al Sănătății Publice și Consumului din Castilla-La Mancha.

În 2019, a solicitat o prelungire a prestării de servicii ca medic pentru a reveni la profesie în mediul rural din Cuenca, în cadrul echipei din Zona de Sănătate de bază a Villas de la Ventosa, în provincia Cuenca, în grup. a centrelor de populaţie dispersate locuite de majoritatea populaţiei în vârstă. Destinația sa a fost de atunci micul centru al populației Villar de Domingo García.

La evenimentul, desfășurat la Centrul de Târguri și Expoziții din orașul Cuenca, au participat, printre alte autorități, și delegatul Guvernului în Castilla-La Mancha, Francisco Tierraseca; directorul general al SESCAM, Regina Leal; și primarul din Villar de Domingo García, Francisco Javier Parrilla.

Anterior, ministrul Sănătății a vizitat biroul local al municipalității, unde a salutat echipa de Asistență Primară formată din medicul Marino Martínez și asistenta Miguel Ángel Lozoya.

La vizită au participat și subdelegatul Guvernului în provincia Cuenca, Mari Luz Fernández; directorul general al asistenței medicale la SESCAM, José Antonio Ballesteros; delegatul Consiliului Comunitar din Castilla-La Mancha din provincia Cuenca, María Ángeles Martínez; directorul Asistenței Primare la SESCAM, Ángeles Martín; delegatul provincial al Ministerului Sănătății, Montserrat Hernández; și directorul general al Integrated Care din Cuenca, Juan Luis Bardají.

Fotografie de familie în Villar de Domingo García, unde ministrul Sănătății, Carolina Darias, i-a prezentat Dr. Manuel Tordera Ramos Crucea simplă a Ordinului de sănătate civilă.

Etichete: Provocare demografică Sursa: Guvernul Spaniei – Carolina Darias subliniază angajamentul Guvernului Spaniei față de îmbunătățirea și consolidarea asistenței medicale primare în zonele rurale