Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez a încheiat prima zi a călătoriei de lucru la New York cu participarea sa la Side-Event organizat de Minister la Institutul Cervantes și la Adunarea Mondială a Guvernelor Locale și Regionale, la sediul ONU.

Aceste evenimente, în care responsabilul Mitma a fost însoțit de secretarul general al Agendei Urbane și Locuințe, David Lucas, și de directorul general al Agendei Urbane și Arhitectură, Iñaqui Carnicero, fac parte din Reuniunea la nivel înalt a Adunării Națiunilor Unite privind Noua Agendă Urbană, la care ministrul va lua cuvântul astăzi, joi, și care va servi la analiza implementării acesteia la peste cinci ani de la aprobare.

Șeful Mitma a reafirmat angajamentul Guvernului Spaniei față de Agenda Urbană, față de care ue va aloca pentru implementarea sa 6.280422 milioane de euro din Planul de redresare , Transformare și Reziliență, prin reforme și investiții care vor permite construirea unui viitor mai durabil.

În discursul său la Adunarea Mondială a Guvernelor Locale și Regionale, organismul prin care aceste guverne contribuie în comun la procesele de dezvoltare a așezărilor umane durabile, ministrul a subliniat importanța acestor guverne al căror nivel de administrare este direct implicat în nevoile cetățenilor. Din acest motiv, el a adăugat că managementul adecvat pe mai multe niveluri este cheia implementării Agendei Urbane și, pentru aceasta, Ministerul a stabilit două mecanisme:

Sfaturi pentru unii 150 entități locale pentru implementarea planurilor lor locale de acțiune. Sărbătorirea primul forum local al Agendei Urbane Spaniole care, în mijlocul unei pandemii, a reunit mai mult de 150 primari și primari și reprezentanți ai comunităților autonome și ai ministerelor. De asemenea, ministrul a informat că cea de-a doua ediție va avea loc în iulie. Raquel Sánchez a asigurat că Ministerul va continua colaborarea cu administrațiile locale în evaluarea lucrării în ceea ce privește prestarea serviciilor, recunoașterea dreptului la oraș, necesitatea asigurării unei finanțări suficiente pentru îndeplinirea obiectivelor, realizarea acordurilor verzi și realizarea egalității reale și efective între toți oamenii.

Eveniment paralel organizat de MitmaPe de altă parte, în celebrarea Side-Event organizată de Mitma în Institutul Cervantes și cu prezența a reprezentanților guvernului din America Latină, ministrul a subliniat că două treimi din populația Americii Latine locuiește în orașe din 33.000 locuitori sau mai mult, deci este important să r reflectă asupra aplicării efective a Agendei Urbane.

Din acest motiv, el a subliniat că atât locuința, cât și împrejurimile sale sunt piese cheie în politicile Ministerului pentru a realiza o dezvoltare urbană durabilă, de unde și importanța Proiectelor de lege pentru locuințe și a Calității arhitecturii, ambele aflate în dezbatere parlamentară.

În sesiunea de miercuri. , pe lângă întâlnirea cu reprezentanții companiilor spaniole care lucrează în Statele Unite și cu secretarul de transport al Guvernului Biden, Raquel Sánchez a avut și o întâlnire cu directorul executiv al ONU-Habitat, Maimunah Mohd Sharif, la care a transmis intenția Ministerului de a continua să lucreze pentru dezvoltarea urbană durabilă și de a menține relațiile excelente între ambele organizații, nu în zadar, la sediul Mitma se află Biroul UN-Habitat Spania.

Azi joi – Ședința la nivel înalt a Adunării Naționale Organizația Națiunilor Unite privind Noua Agendă UrbanăAgenda de astăzi, joi, începe cu atenția acordată presei la sediul ONU și include actul care formează coloana vertebrală a călătoriei delegației spaniole, cum ar fi Reuniunea la nivel înalt a Adunării Națiunilor Unite privind Noua Agendă Urbană.

. Acest eveniment va analiza evoluția Noii Agende Urbane, veche de mai bine de cinci ani de la aprobare, și poate fi urmărită în direct prin următorul link.

. În timpul sărbătoririi acestui eveniment, Raquel Sánchez plănuiește să aibă o întâlnire cu ministrul dezvoltării urbane din Maroc, Fatima Ezzahra El Mansouri, întâlnire care este prima cu noul guvern marocan, în calitate de miniștri ai filialei. .

Mai multe informații Web Spaniol Agenda Urbană Site-ul web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență 280422 Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez indică investiția de 6.820 milioane de euro ca semn al angajamentului guvernului spaniol față de Agenda Urbană