Toți cei care au între 14 și 30 de ani și locuiesc în Comunitatea Valenciană pot obține un carnet (Carnet Jove) pus la dispoziție de Institutul Valencian pentru Tineret, carnet care le dă dreptul la numeroase reduceri de prețuri, servicii și produse socioculturale specifice. Cardul este valabil 2 ani și la obținere se plătește o taxă de 8 euro.

Mai sunt necesare o fotografie și un act de identitate. Cardurile clasice sunt emise de birourile Institutului pentru Tineret care în Valencia are adresa:  Strada Hospital, 2 – 46001, telefon: 963 985 970. Se poate obține și sub forma de card financiar într-una dintre entitățile bancare colaboratoare cum sunt Bancaixa sau CAM. În acest ultim caz, pe lângă celelalte funcții, cardul va putea fi utilizat pentru plăți sau ca și card de debit la bancomate și va include o asigurare de călătorie.

Cu cardul tânărului se pot obține reduceri în comerț, spectacole de teatru, școli auto, frizerii, clinici private, transport urban, călătorii de vacanță, cazare în hoteluri și se pot câștiga intrări gratuite la concerte de muzică. Cardul este valabil și în celelalte țări europene pe bază de reciprocitate. Se emite și în România sub forma de card european de tineret. În România cardul poate fi folosit pentru reduceri speciale în muzee, discoteci, pensiuni rurale, achiziție de calculatoare, etc.

În Spania s-a vorbit mai mult în ultimul timp despre acest card cu ocazia faptului că în Andalucia la programul „Carné Jove” au aderat și unele farmacii și clinici care ofereau pe baza acestui carnet reduceri la prezervative, pastile contraceptive sau operaţii de avort.