Președintele Guvernului subliniază importanța noii Legi a formării profesionale, prin care Executivul a „contribuit în mod decisiv, împreună cu toate administrațiile publice, la demnificarea formării profesionale” ca un drum educațional transcendental pentru viața tinerilor noștri.

Luni, președintele Guvernului, Pedro Sánchez, a vizitat Centrul Public Integrat de Formare Profesională Superioară din Mislata, Valencia, unde s-a anunțat că Consiliul de Miniștri va aproba mâine alocarea a 1.238 milioane de euro pentru Formarea Profesională, pentru a ajuta lucrătorii să învețe noile competențe cerute de cererile de angajare ale secolului 21.

Directorul executiv a anticipat că repartizarea fondurilor va fi distribuită în două linii principale. Prima, care vizează acțiuni de formare pentru angajarea lucrătorilor și a companiilor, este dotată cu peste 800 milioane de euro. Cea de-a doua linie de investiții va fi utilizată pentru finanțarea Planului de modernizare a pregătirii profesionale, cu peste 238 milioane de euro pentru creșterea numărului de locuri, îmbunătățirea sălilor de antreprenoriat de Formare Profesională. Centrele de formare profesională, sau internaționalizarea studenților, printre alte acțiuni.

Pedro Sánchez a subliniat importanța noii Legi a formării profesionale, aprobată în martie cu acordul comunității educaționale și al sistemului social. agenți, și era mândru că Guvernul său a „contribuit în mod decisiv, împreună cu toate administrațiile publice, la demnificarea Pregătirii Profesionale ca o cale de educație atât de demnă, importantă și atât de transcendentală pentru viața tinerilor noștri”.

Președintele Guvernului, însoțit de ministrul educației și formării profesionale, Pilar Alegría, și de președintele Comunității Valenciane, Ximo Puig, s-a întâlnit cu responsabilii de c intră și cu studenții și a subliniat că 2022 va fi un an cheie pentru promovarea educației, talentului, angajării și productivității în țara noastră. „Vorbim despre un pariu de țară”, a subliniat el.

Sursa: Guvernul Spaniei – Pedro Sánchez anunță că Consiliul de Miniștri va aproba mai mult de 1 mâine.200 milioane de euro pentru formare profesională 160522