Institutul Cultural Român de la Madrid organizează în perioada 31 mai – 10 iunie cel mai mare turneu de teatru românesc pentru copii în Spania, la Barcelona, Valencia, Castellón de la Plana, Alicante, Ciudad Real, Alcalá de Henares, Salamanca şi Zaragoza.

Turneul cuprinde un număr de opt reprezentaţii cu spectacolul „Capra cu trei iezi” al Teatrul „Luceafărul” din Iaşi care vor avea loc în: Barcelona, Valencia, Castellón de la Plana, Alicante, Ciudad Real, Alcalá de Henares, Salamanca şi Zaragoza. Aceste zone sunt nu doar provincii importante din Spania, ci şi regiuni în care se concentrează o mare parte din comunitatea românească.

ICR Madrid precizează într-un comunicat de presă că spectacolul de teatru, bazat pe clasica poveste a lui Ion Creangă cu o dramatizare de Ion Agachi, este impresionant la nivel vizual (decorurile sunt inspirate din pictura naivă a lui Gheorghe Ciobanu), iar artiştii ieşeni care contribuie la realizarea acestei performanţe sunt: Ion Ciubotaru (regia), Mihai Pastramagiu (scenografia), Matilda Andrici (muzica) şi actorii Beatrice Engel, Dumitru Georgescu, Ioana Iordache, Ileana Ocneanu şi Mariana Teleman.

Spectacolul va fi jucat în română şi în spaniolă (versiunea spaniolă se datorează grupului de traducători coordonaţi de Cătălina Iliescu de la Universitatea din Alicante: María Antelo, Lucica Nichistroi, Claudiu Picu).

Spectacolul programat la Salamanca, pe 9 iunie, a fost inclus în cadrul Festivalului Internaţional de Arte din Castilla y León “FÀCYL”. 

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului şi pentru al doilea an consecutiv, Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Direcţia Generală Românii de Pretutindeni din cadrul Institutului Cultural Român, organizează în Spania între 31 mai-10 iunie, un turneu de teatru pentru copii.

La organizarea acestui turneu participă: Teatrul „Luceafărul” din Iaşi, Consulatul General al României la Barcelona, Consulatul României la Castellón de la Plana, Asociaţia Suflet Românesc/Alma rumana din Valencia, Universitatea din Alicante, Asociaţia ARIPI din Alicante, Centro „Las Cigarreras” (Primăria oraşului Alicante, Asociación Hispano-Rumana de Castilla-La Mancha din Ciudad Real, Centro Hispano-Rumano din Alcalá de Henares, Consejería de Cultura y Turismo de la Junta de Castilla y León, Festival Internacional de las Artes de Castilla y León “FÀCYL” din Salamanca, Asociaţia ACASĂ din Zaragoza.

Programul reprezentaţiilor:

Barcelona, 31 mai, ora 09.15, la Colegio Escuelas Pias Lluria (C/ Aragó, nr. 302, Barcelona), spectacol în limba spaniolă

Valencia, 1 iunie, ora 18.00, la Centro Cultural Ca Revolta (Santa Teresa nº 10, Valencia), spectacol în limba română

Castellón de la Plana, 2 iunie, ora 16.30, la Pabellon La Pérgola – Parque Ribalta (Paseo Ribalta s/n – Avda. Barcelona Castellón de la Plana), spectacol în limba română

Alicante, 4 iunie, ora 10.30, la Centro Cultural Las Cigarreras – Caja Negra (C/ San Carlos, 78 Alicante), spectacol în limba spaniolă; ora 14.30, la Colegio Mayor de la Universidad de Alicante (San Vicente Del Raspeig , Alicante), spectacol în limba spaniolă; ora 19.00, la Colegio Mayor de la Universidad de Alicante (San Vicente Del Raspeig , Alicante), spectacol în limba română cu subtitrare în limba spaniolă

Ciudad Real, 5 iunie, ora 17.00, la Museo López Villaseñor (C/ de los Reyes, 11 Ciudad Real), spectacol în limba română

{loadposition publi-in-article}

Alcalá de Henares, 8 iunie, ora 12.00, la CEPI Hispano-Rumano (C/ Goya nº 5 local, Alcalá de Henares – Madrid), spectacol în limba română

Salamanca, 9 iunie, ora 12.00, la Teatro Juan del Enzina (C/ el Tostado 2, Salamanca, reprezentaţie programată în cadrul Festivalului Internaţional de Arte din Castilla y León “FÀCYL” din Salamanca, spectacol în limba spaniolă

Zaragoza, 10 iunie, ora 16.00, la Teatro Arbolé (Parque del Agua Luis Buñuel. Paseo del Botánico, 5 – Junto al Puente del Tercer Milenio, Zaragoza), spectacol în limba română.