Campania ia forma următoarelor acțiuni:

Întâlniri de informare cu entitățile membre ale comitetelor de monitorizare a proiectului, deschise tuturor cetățenilor, precum și întâlniri specifice cu comercianții și grupuri cheie. Materiale informative în porți și în zonele apropiate de spectacole și canalele digitale municipale, precum și un nou canal specific Telegram pe perioada lucrărilor. Atenție directă cu informatorii care vor trece comerț prin meserie . Iar de la sfarsitul lunii august si pe durata tuturor lucrarilor, magazinelor si cartierului li se va oferi un canal de servicii directe cu un numar de telefon exclusiv si adresa de e-mail pentru intrebari. . Modificări în mobilitate

Prima fază a lucrării de transformare va începe la jumătatea lunii iulie pentru relocarea serviciilor principale, locuri de parcare pentru persoane cu mobilitate redusă, locuri de parcare pentru motociclete și stații Bicing și încorporează noi zone de încărcare și descărcare

În luna august, intervențiile structurale vor fi se desfășoară simultan pe cele patru axe verzi și pe cele patru pătrate noi din Eixample, ceea ce va implica următoarele modificări (configurația mobilității va fi aceeași ca la finalizarea lucrărilor):

Încărcare și descărcare: zonele vor fi amplasate de pe străzile transversale ale topoarelor. Ori de câte ori fazele de construcție o permit, vor fi activate zone pe aceleași axe. Biciclete: pe străzile Consell de Cent și Girona banda de biciclete va fi îndepărtată și, deși bicicletele pot continua să circule pentru secțiunea centrală a ambelor străzi, pistele alternative pentru biciclete vor fi cele din Valencia și Gran Via pentru Consell de Cent și cele ale lui Roger de Llúria și Pau Claris pentru Girona. Astfel, bicicletele se vor putea circula pe axe verzi, pe ambele sensuri, in convietuire cu pietonii si alte vehicule. Vehicule private : vor putea ajunge in orice punct al axelor verzi, dar circulatia nu va avea continuitate si nu se vor putea face doua portiuni de strada la rand. Când, după ce accesezi o axă verde de pe o stradă transversală, ajungi la un colț, va trebui să ieși din acesta pe următoarea stradă transversală. Transport în comun: Nu va exista autobuz sau alte mijloace de transport public în zonă. Magazine: magazinele vor să fie deschis. Vaduri și parcări: accesul va fi garantat. Pietoni: Se vor genera trasee pietonale, cu vizibilitate bună, care vor fi semnalizate corespunzător. Vehicule și servicii de urgență: trecerea dvs. va fi complet garantat. În fiecare stradă se va lucra pe jumătate, astfel încât să nu ocupe simultan marea si benzi de munte dar numai unul va fi ocupat pentru a asigura accesul rezidenților, servicii, biciclete și vehicule de urgență.

Spre Eixample al secolului XXI

Cele patru axe verzi ale Eixample răspund noului model al Superilla Barcelona, ​​​​care promovează viața de stradă, mobilitatea durabilă și comerțul local. Dispariția asfaltului . Un panot nou, mai durabil, va fi folosit pentru fațade și intersecții și granit pentru restul spațiului. Mai multe bănci, fântâni și zone de joacă . În fiecare secțiune vor fi create locuri de cazare și spații de joacă pentru copii. Luminile stradale vor fi mai joase și vor fi amplasate în locuri centrale ale străzii, creând un nou iluminat care va favoriza utilizările sociale. Verdele se înmulțește cu 12 . Se trece de la străzile actuale, care au doar 1% din spațiul alocat verde, la străzi cu 31% din spațiu destinat verde la cel mai puţin. Se vor planta mai multi 400 copaci care vor fi mai diversi si vor ocupa partea centrala a strazii pentru a obtine mai multa verdeata si umbra. Subsolul va fi vegetal și, prin urmare, va exista mai multă bogăție naturală și biodiversitate și apa va fi refolosită. ) Vehicule ca agenți invitați . Aceștia vor putea circula doar cu viteză mică (12 km/h), în special locuitorii și serviciile și situațiile de urgență. Diviziunea actuală a înălțimii dintre trotuar și carosabil este eliminată și se creează o singură platformă. Promovarea vieții comerciale de la fatada la fatada, datorita platformei unice. pătrate noi pentru locuințe și locuri de joacă pentru copii. În ceea ce privește cele patru pătrate noi, acestea vor crea spații unice . Cele din joncțiunile Consell de Cent cu Comte Borrell și Girona vor urma o idee de piață mai civică, un spațiu mai neutru și mai flexibil. Iar cei corespunzătoare intersecțiilor Rocafort și Enric Granados vor miza pe un spațiu foarte asemănător unei grădini, cu o mare predominanță a verdelui, unde vor fi promovate activitățile de ședere.

. ) Pe site-ul superilla.barcelona a fost amenajat un spațiu unde pot fi consultate toate modificările de mobilitate, urmând a fi actualizat ori de câte ori vor fi noi.

Sursa: Totul gata pentru transformarea Superilla Barcelona din Eixample 1191413