Informaţiile despre cea mai apropiată farmacie, despre evidenţa populaţiei, pentru eliberarea unui certificat de plată a impozitelor sau informaţii despre activităţile culturale din weekend pot fi aflate acum de la bancomatele primăriei.

Municipalitatea a decis să implementeze un sistem de bancomate prin care cetăţenii să aibă acces mult mai rapid şi mai uşor la serviciile municipale. Este vorba despre bancomate electronice care vor fi instalate în curând în preajma sediilor muncipale, în biblioteci, centre comerciale sau în staţiile de tren şi metrou.

Cu această iniţiativă, administraţia oraşului Barcelona vrea să apropie serviciile de cetăţeni prin intermediul tehnologiei. Este vorba de un nou mijloc de comunicare cu administraţia locală„, a precizat primarul Barcelonei, Jordi Hereu, la inaugurarea proiectului. Proiectul va porni încă din această lună cu instalarea a 5 astfel de bancomate în patru puncte din oraş şi obiectivul municipalităţii este ca, până în septembrie, să fie operative 45 de puncte de acces, în 29 de cartiere.

După ce toată reţeaua va fi funcţională, primăria asigură că prin intermediul acestor bancomate se vor putea achiziţiona şi bilete de intrare la muzee, se vor putea face plângeri sau sugestii către administraţie şi se vor putea derula şi alte proceduri administrative legate de plata impozitelor.