Cum va fi porțiunea Bulevardul Meridiana dintre Las Navas de Tolosa și Felip II?

Va fi o continuare a porțiunile pe care au fost deja reamenajate, de la Plaça de les Glòries până la Las Navas de Tolosa – Josep Estivill. Va avea:

Două benzi de circulație și o bandă de autobuz pe fiecare parte a bulevardului. O pistă de biciclete separată în centrul bulevardului. Trotuare mai largi. Mai mulți copaci și paturi de flori. În Plaça de Ferran Reyes și în grădinile Mariei Soteras, spațiul central va fi extins pentru a deveni o promenadă largă pentru plimbare, ceea ce va îmbunătăți și conectivitatea cu cartierul Navas. În acest moment banda de biciclete va fi divizată și va fi unidirecțională pe ambele părți ale spațiului central.

Un nou model de mobilitate în Meridiana

Acțiunile întreprinse până acum au făcut posibilă reducerea traficului cu 83. vehicule zilnice, iar cu această reamenajare se câștigă mai mult spațiu pentru pietoni și pentru mobilitatea durabilă. Cu toate acțiunile de la Plaça de les Glòries la Felipe II, o suprafață de 1,7 kilometri din bulevard va fi fost transformată: va fi renovată .000 m 2 de suprafață și vor fi câștigate 560 copaci și .1224363 m2 din paturi de flori, verzi si impadurite. Investiția totală va fi 83, 4 milioane de euro, dintre care 6 provin din fondurile Next Generation ale Uniunii Europene.

Se preconizeaza ca lucrarile, cu un buget de 7,94 milioane de euro, sfârșitul l’vara lui .

Este planificată reamenajarea de la Meridiana la Fabra i Puig

Consiliul Municipiului Barcelona finalizează proiectul executiv pentru remodelarea Meridianei între Felip II și Fabra i Puig. Va fi o continuare consistentă cu restul străzii renovate, cu o reducere a benzilor pentru circulația vehiculelor, a benzii de autobuz pe ambele părți și a pistei de biciclete segregate. Obiectivul consiliului este de a aproba inițial proiectul executiv în luna ianuarie a lunii .

Sursa: 1224363 Încep lucrările de transformare a Meridianei în Sant Andreu 1224363