Asociația Societăților de Vânzări Directe (AVD) și Federația Națională a Asociațiilor de Lucrători Independenți (ATA) și-au reînnoit acordul anual de colaborare. Odată cu această semnare, ambele entități își reiterează obiectivele de creștere, împuternicire și consolidare a capacităților și cunoștințelor distribuitorilor independenți care comercializează produsele companiilor membre AVD.

Acest acord este articulat prin activități de formare și servicii de consultanță. În ceea ce privește instruirea, ambele organizații vor desfășura în comun sesiuni trimestriale, a căror misiune va fi de a genera o mai bună cunoaștere a drepturilor, avantajelor și obligațiilor persoanei care desfășoară activități independente în cadrul profesioniștilor din vânzări directe. Printre cele deja planificate se numără abordarea noului sistem RETA și a noului tarif fix 2023 pentru independenți, explicarea truselor digitale pentru IMM-uri și dezvăluirea obligațiilor legale ale distribuitorului față de consumatori. Pentru a îmbunătăți transmiterea acestor sesiuni educaționale, atât AVD, cât și ATA se angajează să adopte un format hibrid online și față în față.

Pe de altă parte, profesioniștii din companiile membre AVD vor avea acces gratuit la consilierea ATA în ceea ce privește aspectele juridice, fiscale, economice sau de muncă care îi afectează ca lucrători independenți.

După semnarea acestui acord, Lorenzo Amor, președintele ATA, a anunțat că, „Acest acord îi ajută pe profesioniștii independenți din vânzări directe să se simtă mai protejați datorită furnizării de servicii de consiliere și educație, cu scopul final de a crește competitivitatea și agilitatea muncii tale zilnice. Într-un context de atâta incertitudine economică, considerăm că este necesar să fim alături de acești profesioniști, care depind atât de competențele lor, cât și de încrederea și puterea de cumpărare a consumatorului final”.

La rândul său, Carlos Barroso, președintele AVD, a subliniat că „Afacerea de vânzări directe are aproape 300.000 de distribuitori în Spania care își încep propria afacere, conform datelor SELDIA din 2021. În conformitate cu misiunea noastră de a recunoaște rolul sectorului ca motor al antreprenoriatului și inovației, este de datoria noastră să punem la dispoziție distribuitorilor noștri instrumentele necesare pentru ca aceștia să poată exploata pe deplin resursele și avantajele poziției lor de profesionist independent, precum și să facem ei conștienți de toate drepturile și obligațiile lor. Din acest motiv, acordul cu ATA este primordial și reprezintă o contribuție de valoare cheie pentru asociații noștri”.


Sursa: ATA și AVD își reînnoiesc acordul pentru promovarea antreprenoriatului în vânzările directe