Scopul principal al acestor granturi, care pot fi solicitate până pe 14 ianuarie, este creșterea și consolidarea țesăturii economice incluzive și durabile pe care o reprezintă toate companiile de Economie Socială, de la cooperative la firme de muncă sau firme de inserție, confrații de pescari, centre speciale de ocupare. sau fundații. Toate aceste companii și entități generează în prezent peste două milioane de locuri de muncă direct și indirect în Spania.

Al doilea vicepreședinte și ministrul Muncii și Economiei Sociale, Yolanda Díaz, consideră contribuția ei esențială. „Promovarea Economiei Sociale înseamnă construirea unei economii adaptate nevoilor oamenilor. Societatea noastră nu ar putea funcționa pe deplin fără munca crucială desfășurată de aceste companii și entități”, a dat asigurări ministrul, pentru care a face economie socială să crească înseamnă angajarea pentru o creștere economică mai echitabilă. care este sustenabil din punct de vedere social și ecologic.

abordare inovativăAceste ajutoare constituie cea mai mare investiție a Ministerului Muncii și Economiei Sociale în cadrul PERTE al Economiei Sociale și Îngrijirii, un Proiect Strategic dotat cu peste 800 de milioane de euro. Această investiție este un angajament pentru inovare care vizează în primul rând IMM-urile din Economie Socială cu activitate economică în domeniul incluziunii sociale și profesionale a grupurilor vulnerabile, îngrijirii persoanelor vârstnice și dependente sau durabilității sociale și de mediu, dar și legată de antreprenoriatul colectiv și transformarea afacerilor. sau modernizarea și inovarea tehnologică cu impact social și în zonele rurale.

Acțiunile depuse la acest apel vor trebui să fie la nivel de stat, ceea ce înseamnă, în practică, că se pot desfășura în mai multe Comunități Autonome. În plus, ei vor trebui să facă parte dintr-unul dintre următoarele cinci programe:

TRANSFORMA_ES: Proiecte care generează și mențin locuri de muncă în companii viabile care se confruntă cu dificultăți sau fără înlocuire generațională și care se transformă într-o companie de Economie Socială, administrată, de exemplu, de lucrătorii săi.

INITIATIVE_ES: Proiecte care creează și consolidează entități din țesutul productiv al Economiei Sociale într-un mod inovator și care influențează reînnoirea generațională și antreprenoriatul tinerilor.

IMPULSE-TEC: Proiecte de modernizare tehnologică în companii sau entități ale Economiei Sociale, fie prin crearea de platforme digitale, fie prin automatizarea procesului, fie prin utilizarea instrumentelor tehnologice care contribuie la bunăstarea cetățenilor, în special în mediul rural.

ALLIANCES_RO: Proiecte de promovare a rețelelor de cooperative, companii de muncă și alte formule ale Economiei Sociale pentru a oferi servicii complete cetățenilor.

SUSTAINABLE_EN: Proiecte de promovare a tranzițiilor durabile și incluzive ale companiilor din Economia Socială, cu accent deosebit pe sprijinirea grupurilor aflate în situații vulnerabile.

Planul Cuprinzător de Promovare a Economiei Sociale – PERTE al Economiei Sociale și Îngrijirii.

Mai multe informatii Informații legate de apel Site-ul web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență Etichete: Economie Plan de recuperare, transformare și reziliență PERTE Plan de recuperare Sursa: Guvernul Spaniei – Apeluri de muncă pentru ajutoare pentru promovarea economiei sociale: 99,3 milioane de euro