Ambasadoarea României la Madrid, Gabriela Dancău, a fost primită astăzi de Majestatea Sa Felipe al VI – lea, regele Spaniei, în cadrul ceremoniei de prezentare a scrisorilor de acreditare.

Regele Felipe al VI – lea a primit 6 noi ambasadori ai mai multor state, în cadrul unei ceremonii, care se organizează de 300 de ani la curtea regală a Spaniei.

Noii ambasadori sunt transportați la Palatul Regal din Plaza de oriente cu o caleașcă, escortată de Garda Regală și acompaniată de lachei și vizitii.

Traseul alaiului începe de la palatul  Santa Cruz, sediul Ministerului de Externe, după ce noii ambasadori participă la o ceremonie formală de acreditare, înainte de întâlnirea cu monarhul Spaniei.

Odată ajunsă la Palatul Regal, Gabriela Dancău a fost anunțată în fața regelui Felipe al VI – lea, căruia i-a spus în limba spaniolă că-și prezintă scrisorile de acreditare ca reprezentat al României în Spania.

După aceea, ambasadoarea României a avut o scurtă întrevedere cu Regele Spaniei.

„În cadrul audienței oferite de Majestatea Sa, Regele Felipe VI, noului Ambasador al României la Madrid, a fost subliniat stadiul excelent al relațiilor dintre România și Spania, potențialul de dezvoltare în viitor a acestor relații, precum și interesul pentru consolidarea Parteneriatului strategic dintre cele două state”, informează Ambasada României de la Madrid printr-un comunicat publicat pe pagina web.

VIDEO: Primirea ambasadoarei Gabriela Dancău la Palatul regal din Madrid

[youtube id=”BzkE1PmSVQY” align=”center” mode=”lazyload” maxwidth=”650″ grow=”yes”]

În cadrul ceremoniei de astăzi și-au prezentat scrisorile de acreditare și ambasadorii Japoniei, Greciei, Republicii Mali, Norvegiei și Republicii Myanmar (Birmania).